PSnews

Ultima Oră

Alegeri în Germania. Unde se situează Merkel

www.spiegel.de

Candidatul social-democrat pentru funcția de cancelar federal al Germaniei, Martin Schulz, consideră că ‘‘lungul drum” până la alegerile legislative va fi presărat cu ”capcane”, la o zi după o înfrângere usturătoare în scrutinul regional, informează luni AFP, citat de Agerpres.

„Un lucru este complet clar: de acum și până la alegerile din 24 septembrie avem un drum lung (de parcurs). El este presărat cu capcane, însă SPD are experiență în materie de luptă”, a insistat fostul președinte al Parlamentului European, în timpul unei conferințe de presă la sediul partidului său de la Berlin.

Conservatorii Angelei Merkel au bifat o victorie importantă în Renania de Nord-Westfalia, obținând 33% din sufragii, duminică seara, în fața social-democraților, pe care îi devansează cu 1,8 puncte procentuale, conform rezultatelor oficiale provizorii date publicității.

Candidată pentru un al patrulea mandat la acest scrutin din 24 septembrie, Angela Merkel urmează să susțină un discurs luni cu privire la această victorie, a treia la nivel regional pentru tabăra sa, după un an 2016 dificil, marcat de întrebări și dubii privind politica sa prea generoasă de primire a migranților.

Partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) și-a asigurat un nou loc într-un parlament regional, a 13-a din totalul celor 16 pe care le numără Germania, obținând 7,4% dintre voturi, în pofida disputelor interne și a unei pierderi de viteză înregistrată recent în sondajele de opinie. Ei își întăresc  astfel șansele să intre în Bundestang, camera deputaților, ceea ce ar constitui o premieră pentru un partid de dreapta conservator după perioada nazistă.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi