Alegeri în GORJ/ Aproximativ 290.000 de alegători, aşteptaţi la urne; câte nouă candidaţi la CJ şi Primăria Târgu Jiu

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Un număr de 288.295 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate, duminică, la urne, dintre acestea 75.593 fiind în municipiul Târgu Jiu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Gorj, Virgil Drăguşin.

Potrivit acestuia, din totalul alegătorilor, 150.367 sunt din mediul rural, iar 137.928 din cel urban.

În total, sunt 4.949 de candidaţi de la 19 formaţiuni politice. Sunt doi candidaţi independenţi la primării şi 13 independenţi la consilii locale.

Pentru primării candidează, în total, 304 persoane şi 4.354 candidează pentru posturile de consilieri locali.

La nivel judeţean au fost înfiinţate 334 de secţii de votare, 58 dintre acestea fiind în municipiul Târgu Jiu.

În total, au fost tipărite aproximativ 1,5 milioane de buletine de vot pentru ambele alegeri, existând cinci tipuri de buletine.

Nouă candidaţi au intrat în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu, printre aceştia numărându-se actualul edil-şef şi trei foşti prefecţi. Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală Târgu Jiu a admis următoarele candidaturi:

* Marcel Romanescu (PSD), actualul primar al municipiului Târgu Jiu, candidează pentru un nou mandat, de profesie economist.

* Iulian Popescu, fost prefect de Gorj, candidează din partea PNL pentru fotoliul de primar, întreprinzător, de profesie inginer.

* Ion-Marian Ciofîcă, manager de vânzări, este candidat independent pentru funcţia de primar, dar şi pentru cea de consilier local.

* Ionelia Priescu este susţinută de AUR pentru fotoliul de edil-şef, fiind de profesie jurist, cu ocupaţia de producător local.

* Economistul Marian Ionuţ Cioplean candidează din partea Partidului Umanist Social Liberal, fiind administratorul unei societăţi.

* Actualul viceprimar Gabriel Coica este susţinut de Partidul SOS România în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. El este de profesie inginer.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: