Alegeri în MUREŞ/ 469.664 de alegători, aşteptaţi duminică în 571 de secţii de votare

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

În cele 571 de secţii de votare din judeţul Mureş sunt aşteptaţi duminică la urne 469.664 de alegători pentru a-şi exprima opţiunea în alegerile pentru Parlamentul European şi pentru autorităţile administraţiei publice locale.

„Numărul total al buletinelor de vot este de 517.481 pentru alegerile europarlamentare şi de 520.327 pentru alegerile autorităţilor publice locale. Aceste buletine de vot vor fi distribuite începând cu data de 7 iunie la cele patru municipii din judeţul Mureş, Târgu Mureş, Sighişoara, Reghin şi Târnăveni, astfel încât primarii să poată repartiza buletinele de vot pentru fiecare secţie de votare din zona de responsabilitate şi să le repartizeze birourilor electorale ale secţiilor de votare. Buletinele de vot pentru restul UAT-urilor vor fi distribuite sâmbătă, în cursul dimineţii, de la ora 7,00. De asemenea, primarii comunelor vor împărţi buletinele de vot pentru alegerile locale pentru fiecare secţie şi le vor distribui împreună cu celelalte materiale ce ţin de procesul votării. Buletinele de vot sunt pregătite, prin grija Instituţiei Prefectului, în saci, nominal pentru fiecare secţie de votare. În judeţul Mureş avem 469.664 de alegători şi 571 de secţii de votare”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Mureş Alexandru Cîmpeanu.

Subprefectul a dat asigurări că fiecare secţie de votare are repartizat un număr suficient de buletine de vot, inclusiv pentru cei care vor fi înscrişi pe listele electorale suplimentare.

Cât despre candidaţi, în cursa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş candidează preşedintele în exerciţiu, Peter Ferenc – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), deputatul Dumitriţa Gliga – Partidul Social Democrat (PSD), deputatul Giurgiu Adrian – Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei, Mathe Zsolt Peter – candidat independent, Cristina-Mara Togănel – Partidul Naţional Liberal (PNL), Daniel Răzvan Biro – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Degan Axente Ciprian – Partidul România Mare (PRM) şi Dan Sorin Maşca – Partidul Oamenilor Liberi (POL).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: