Alegeri în R.Moldova: PS News, în topul celor mai urmărite surse de știri

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Republica Moldova se află la un punct de cotitură, cu evenimente decisive care pot remodela peisajul său politic și social. Conform datelor colectate și procesate cu ajutorul softului de media intelligence NewsVibe, PS News este una dintre cele mai citite surse de știri online, ocupând locul 2 în topul publicațiilor din România care evaluează impactul acestor evoluții și modul în care ele influențează opinia publică din mediul online.

Referendumul referitor la procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, alături de alegerile prezidențiale din această țară, reprezintă un moment de referință în politica regională, cu mize amplificate de evenimentele din Ucraina. Spațiul media românesc, inclusiv cel online, acordă în ultima perioadă o atenție constantă acestor evenimente. Conform datelor colectate și procesate cu ajutorul softului de media intelligence NewsVibe, doar la nivelul ultimei luni interesul pentru evenimentele din Republica Moldova s-a manifestat prin aproape 8.500 de mențiuni online, cu un volum de vizualizări estimate la peste 125 de milioane, potrivit informat.ro

Grafic NewsVibe. Evoluția la nivelul numărului de mențiuni despre Republica Moldova, respectiv a impactului total al acestora, în ultima lună

Surse predominante

Topul surselor care au menționat cel mai mult Republica Moldova, în ultima lună, este dominat de site-uri de știri și de pagini asociate unor astfel de surse media. Dintre acestea, se remarcă site-urile de știri stiripesurse.roPS Newsziare.com și G4Media, precum și pagina de Facebook PS News, fiecare cu peste 100 de mențiuni despre Republica Moldova în acest interval.
Iese în evidență și prezența în top a paginii de Facebook a președintei de la Chișinău, Maia Sandu. Este singura pagină oficială a unui lider politic, care apare în acest top.

Grafic NewsVibe. Topul surselor online relevante care s-au referit la Republica Moldova, în ultima lună

Topul cuvintelor cheie menționate

Termenii cel mai frecvent asociați cu Republica Moldova, în articole și postări Facebook, sunt fie entități statale sau administrative – precum RomâniaUERusiaChișinăuMoscova, fie concepte precum europeanmoldoveanalegeri sau cetățenii. Aceste asocieri sugerează că mențiunile despre Republica Moldova au fost aproape în exclusivitate, în ultima lună, legate de alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.

Autor

  • Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: