PSnews

Congres PNL

Alegeri în Suceava: PNL-ul lui Flutur ține cu dinții de prima poziție / EXCLUSIV

suceavalive.ro

Astăzi vă prezentăm situația din județul Suceava, unde PSD s-a impus la conducerea celor mai multe primării. Social-democații au obținut 63 de mandate la primărie, iar PNL s-a clasat pe locul II cu 45 de mandate.

Partidul Național Liberal a obținut un scor foarte bun la alegerile pentru CJ Suceava de 43,31% (21 de consilieri), față de adversarii săi PSD cu 38,82% (16 cosilieri). Ca urmare a acestui scor, social-democratul Ioan Catălin Nechifor, a pierdut șefia administrației județene după primul său mandat câștigat în 2012. Astfel, fotoliul de președinte al CJ Suceava a fost ocupat de liberalul Gheorghe Flutur, obținând cu ocazia aceasta un al doilea mandat, primul fiind obținut ca și candidat PDL (2008-2012).

Contextul actual. Cine sunt actualii ocupanți al fotoliilor parlamentare din Suceava

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, parlamentarii de Suceava sunt:

 • Ardeleanu Sanda-Maria, PNL
 • Balan Ioan, PNL
 • Galan Constantin, PNL
 • Pardău Dumitru, PNL
 • Surugiu Iulian-Radu, PNL
 • Mîrza Gavril, PSD
 • Uricec Eugen Constantin, PSD
 • Stan Ioan, PSD
 • Iane Ovidiu-Cristian, PSD
 • Bejinariu Eugen, PSD
 • Cioată Cezar, PSD
 • Longher Ghervazen, UPR
 • Băişanu Ştefan-Alexandru, independent

De asemenea, senatorii din Suceava sunt:

 • Miron Vasilica Steliana, PNL
 • Bereanu Neculai, PSD
 • Donţu Ovidiu Liviu, PSD
 • Mihai Neagu, UNPR

PSD Suceava, de la corupție la visuri mari

Social-democrații din Suceava și-au făcut planuri mărețe pentru alegerile parlamentare din acest an. PSD nu se potolește și nu renunță la oamenii săi de bază, fiind conștient că aceștia aduc cele mai multe voturi.

În primăvara lui 2015, procurorii anticorupție au făcut mai multe percheziții la Consiliul Județean Suceava, fiind vizat chiar pesedistul Cătălin Nechifor, președintele CJ la acea vreme. Procurorii DNA au scos la iveală o întreagă rețea de corupție, care pusese stăpânire pe contractele cu statul.

De această dată, Nechifor se vizează deputat, pe listele PSD, după ce a pierdut șefia Consiliului Județean.

PSD Suceava a depus listele și îi trimite în cursa pentru Camera deputaților pe Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu, Emilian Havrici, Ioan Pavăl, Gheorghe Șoldan, Gheorghe Apetrii, Oana Pintilei, Florian Lungu, Alina Popa, Petru Crăciun, Mihai Reman. De asemenea, pentru un loc în Senat intră în cursă Ioan Stan, Virginel Iordache, Ovidiu Donțu, Mihaiela Marinca, Niculai Bosancu, Radu Munteanu.

Prezența deputatului Ioan Stan pe primul loc la Camera Deputaților nu este deloc una surprinzătoare. Acesta a fost ales, în vara lui 2016, președinte al organizației județene PSD și în mâinile sale stă rezultatul social-democraților.  Liderul PSD Suceava a evitat să vorbească despre obiectivele organizației județene la alegerile parlamentare.

PNL iese la atac cu Flutur

Liberalii conduși de Gheorghe Falcă au recâștigat conducerea județului și reușesc să se mențină la conducerea celor mai importante instituții. Flutur este cunoscut ca unul dintre foștii apropiați ai lui Traian Băsescu în PDL.

Flutur a făcut mai multe vizite la DNA, unde a fost audiat ca martor în diferite dosare, fără să i se aducă vreo acuzație. Din iulie 2016 acesta este noul președinte al Consiliului Județean Suceava și reușește să conducă cu autoritate organizația județeană a PNL. După ce Vasile Blaga s-a retras din funcția de co-președinte PNL, a apărut în mass-media zvonul că Flutur urma să-l înlocuiască, dar acesta a refuzat într-un final.

PNL Suceava a intrat în cursa pentru Parlament cu nume noi, dar și cu actuali parlamentari. Pe primul loc la Camera Deputaților este deputatul Ioan Balan, urmat de primarul de Iacobeni, Angelica Fădur, realizatorul TV Bogdan Gheorghiu, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, deputatul Radu Surugiu, consilierul local Ovidiu Doroftei, Gabriel Moroșan, Vasile Chiruță, Viorel Haiura, Valeruț Țăranu Hofman, Liviu Andreescu, Irina Munteanu și Alex Salup.

La Senat își încearcă norocul Dan Cadariu, urmat de senatorul Steliana Miron, universitarul Radu Pentiuc, Tudor Titianu, Mugurel Bocancea și consilierul local Cristian Crețu, transmite monitorulsv.ro.

Flutur își face socotelile pentru alegerile parlamentare și speră că primele cinci locuri de la Cameră vor fi eligibile și primele două de la Senat.

Cine mai speră la un loc 3?

ALDE și PMP au fost foarte aproape să treacă de pragul de 5% la alegerile locale și să intre în Consiliul Județean. Numai că județul Suceava este o afacere între PSD și PNL, care se luptă pentru putere. Cele două mari partide își împart toate funcțiile importante din județ.

Partidele mici se văd sufocate de PSD și PNL, care au pus monopolul pe județ. În această bătălie pentru locul trei, rămân cu șanse foarte mari ALDE și PMP care au toate șansele să treacă de pragul de 5%.

Alegerile parlamentare din Suceava vor scoate la iveală o nouă luptă dură între PNL-ul lui Flutur și PSD-ul care caută victoria.

 

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi