Skip to content
Politică

UPDATE Alina Gorghiu, aleasă preşedinte al PNL Argeş

Inquam Photos / George Călin

UPDATE, ORA 14.54

Alina Gorghiu a fost aleasă sâmbătă preşedinte al filialei Argeş a PNL.

Au fost exprimate 357 de voturi în total.

Gorghiu a obţinut 319 voturi, situându-se la mare distanţă de ceilalţi doi contracandidaţi.

Vicepreşedintele Doru Georgescu a fost votat de 27 de delegaţi la conferinţa de alegeri, iar Constantin Zăbavă a avut 5 voturi, potrivit news.ro.

Şase voturi au fost declarate nule.

Alina Gorghiu deţine preşedinţia interimară a filialei de la sfârşitul lui 2021.

UPDATE, ORA 13.41

Senatorul Alina Gorghiu promite creşterea rezultatelor electorale obţinute de această filială, în condiţiile în care în acest judeţ liberalii au obţinut rezultate slabe la ultimele runde de alegeri. „În Ardeal cam ăla e potenţialul, e un scor mare care s-a obţinut în Ardeal, mai mult decât atâta nu ştiu cât se poate creşte. În schimb, la noi, în organizaţia Argeş, se poate creşte”, spune Gorghiu.

Nu o să mă vedeţi atacând, nu o să mă vedeţi făcând scandal însă o să mă vedeţi spunând lucrurilor pe nume. (…) Avem ocazia, spre deosebire de alte judeţe, să creştem. Nu vreau să dau exemple, dar în Ardeal cam ăla e potenţialul, e un scor mare care s-a obţinut în Ardeal, mai mult decât atâta nu ştiu cât se poate creşte. În schimb, la noi, în organizaţia Argeş, se poate creşte, se poate creşte cu foarte multă dedicare, cu dedicare, cu muncă, cu atenţie, cu ajutor, cu sprijin şi cu sinceritate foarte multă”, le-a transmis Gorghiu membrilor PNL Argeş, filială pentru preşedinţia căreia candidează împotriva vicepreşedinţilor organizaţiei, Doru Georgescu şi Constantin Zăbavă.

Ea promite că PNL Argeş, care a înregistrat unul dintre cele mai scăzute rezultate electorale la ultimele alegeri, va creşte în preferinţele electoratului.

Avem un potenţial extraordinar. Le promit celor care sunt astăzi invitaţi că, dacă vom avea sprijinul lor, vom reuşi să urcăm spre media naţională”, a mai spus Gorghiu referindu-se la rezultatele slabe obţinute de PNL în acest judeţ.

Aceasta a afirmat că în ultimii 32 de ani, timp în care Argeşul nu a fost niciodată condus de PNL, „nu s-au făcut suficient de multe lucruri bune pentru acest judeţ”, ea dând ca exemplu faptul că municipiul Piteşti nu are, spre exemplu, un parc industrial sau faptul că Argeşul are cei mai înalţi munţi din ţară fără a exista, însă, o pârtie de schi acolo.

Cei mai mulţi dintre liderii din conducerea centrală a partidului care sunt prezenţi sâmbătă la conferinţa de alegeri a PNL Argeş şi-au exprimat susţinerea pentru Alina Gorghiu la preşedinţia filialei judeţene.

———————————————————————————————————————————————–

ŞTIREA INIŢIALĂ

Filiala Argeş a PNL îşi alege sâmbătă conducerea, Alina Gorghiu, actual preşedintele interimar, Doru Georgescu şi Constantin Zăbavă candidând la şefia partidului. Mai mulţi lideri liberali, inclusiv secretarul general Lucian Bode, sunt aşteptaţi la eveniment.

Funcţia de preşedinte al PNL Argeş a rămas vacantă după demisia deputatului Adrian Miuţescu, unul dintre parlamentarii care au plecat din PNL odată cu fostul preşedinte al partidului Ludovic Orban. Interimatul a fost preluat de Alina Gorghiu în 6 decembrie 2021, notează news.ro.

Pentru alegerile de sîmbătă şi-au anunţat candidaturile Alina Gorghiu şi vicepreşedinţii filialei Doru Georgescu şi Constantin Zăbavă.

La funcţia de preşedinte al PNL Argeş suntem 3 candidaţi, semn de democraţie şi de sănătate pentru organizaţie! Mă bucur că sâmbătă va fi competiţie! Sunt argeşeancă şi doresc ca judeţul să se dezvolte pe principii de dreapta. Şi primul pas implică să construim o organizaţie PNL cu perspectivă bună pentru 2024, manageriată de o conducere legitimată prin vot. Suntem într-o zodie politică complicată, dar vom arată că ştim ce avem de făcut!„, a scris Alin Gorghiu pe Facebook, ea fiind considerată şi favorita la acest scrutin.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode va participa la eveniment, programat să înceapă la ora 11:00, la Filarmonica din Piteşti. La Piteşti mai sunt aşteptaţi prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan şi Iulian Dumitrescu, vicepreşedinţii Virgil Popescu, Hubert Thuma, Monica Anisie, Ciprian Pandea, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, Cristian Buşoi, Vasilică Potecă, Bogdan Ghelbere, Victor Paul Dobre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *