Skip to content
Politică

Alegeri legislative în Franţa. Macron ar putea înregistra o victorie zdrobitoare

Peste 47 de milioane de francezi sunt aşteptaţi duminică la urne pentru turul II al alegerilor legislative, în care este de așteptat ca partidul noului președinte Emmanuel Macron, La République en Marche!, să obțină o victorie zdrobitoare.

După succesul înregistrat în primul tur, pe 11 iunie, de partidul său La République en Marche!, președintele Macron așteaptă o confirmare care i-ar permite să-și pună în aplicare programul: flexibilizarea Codului Muncii, moralizarea vieții politice, o lege antiteroristă care să înlocuiască starea de urgență în vigoare în Franța după atentatele din noiembrie 2015.

" "

Singura dintre cei şase miniştri încă în pericol după primul tur de scrutin, Annick Girardin, ministru pentru Teritoriile de peste mări, a fost realeasă la Saint-Pierre et Miquelon cu un avans de 136 de voturi. În cazul unui eşec, ea ar fi trebuit să părăsească Guvernul. Ceilalţi cinci colegi ai săi sunt favoriţi în Franţa metropolitană, hotnews.

La Saint-Martin si Saint-Barthelemy, candidate La Republique en Marche (REM), al lui Emmanuel Macron, a fost învinsă de republican Claire Javois. În Guyana franceză, deputatul DVG in exercitiu, Gabriel Serville, a fost reales. El va fi însoţit în Adunarea Naţională de candidatul REM Lenaick Adam. În Guadaloupe, au câştigat doi candidaţi DVG (Justine Benin si Max Mathiasin), un REM (Olivier Serva) si o socialista (Helene Vainqueur-Christophe).

Potrivit sondajelor, partidul lui Emmanuel Macron, La Republique en Marche (REM) va obţine o majoritate detaşată în scrutin, ceea ce confirmă dorinţa de reînnoire a peisajului politic, în pofida unei rate de participare care se anuntă scazută.

Secţiile de votare au fost deschise duminică, la ora locală 8 (ora 9.00 a Romaniei) în Franţa pentru a doua rundă a alegerilor parlamentare, cu sondaje de opinie care indică faptul că Partidul La Republique En Marche al preşedintelui Emmanuel Macron ar putea câştiga o majoritate masivă în Adunarea Naţăională.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *