Skip to content
Politică

Alegeri locale 2016. Vrea Băsescu să-l ia sub aripă pe Nicuşor Dan? / EXCLUSIV

Alegeri locale 2016. Urmăreşte fostul preşedinte al României Traian Băsescu (actualul şef al Mişcării Populare) să îl ia sub aripă pe Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), în demersul acestuia către Primăria Capitalei?

Surse politice au declarat, pentru PSnews.ro, că următoarea mutare importantă de pe scena politică va fi făcută când Băsescu îl va înscrie pe Dan în cursa electorală, din partea alianţei MP-USB, existând deja negocieri între cele două formaţiuni.

" "
" "

Totuşi, contactat, vineri, de PSnews.ro, Nicuşor Dan a negat aceste zvonuri.

„Nu, nu a ajuns nimic de felul ăsta la mine. Mi-e greu să cred că a discutat altcineva (din USB – n.r.) fără ca eu să ştiu”, a afirmat politicianul.

El a mărturisit că nu ştie de unde a pornit zvonul, dând asigurări că de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul „nu există nimic de felul ăsta”.

Întrebat dacă ar accepta eventuala propunere de alianţă din partea Mişcării Populare sau a lui Traian Băsescu însuşi, Nicuşor Dan s-a arătat sceptic.

„Nu, haideţi să nu vorbim pe ipoteze! Nu cred că se va întâmpla vreodată şi n-are rost să speculăm”, a încheiat Dan.

Nici de partea cealaltă, în Mişcarea Populară, nu s-a auzit despre discuţii privind o alianţă MP-USB. Cel puţin asta susţine vicepreşedintele MP Radu Cristescu.

„Sincer, nu am nicio informaţie. Abia marţi avem prima şedinţă pe anul ăsta şi chiar nu ştiu, chiar nu pot să vă spun nimic. Nu e un secret. Deci, dacă ar fi vreo informaţie, v-aş spune cu cea mai mare plăcere, dar nu ştiu şi nu vreau să mă hazardez în vreo chestiune pe care nu o stăpânesc. Dar, oricum, nici cu preşedintele nu m-am întâlnit pe anul ăsta; marţi ne vom întâlni. Am trecut azi (vineri – n.r.) pe la partid, dar era linilte – abia luni începem şi noi activitatea”, a declarat Cristescu pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *