Skip to content
Politică

Alegeri locale 2020 / Șansa opoziției în bătălia cu Gabriela Firea: alegeri preliminare, pe model american

INQUAM/Octav Ganea

Propunerea circulă pe rețelele de socializare și îi aparține lui Cătălin Teniță, specialist on-line. El susține că singura șansă a opoziției în fața Gabrielei Firea la alegerile locale din 2020 ar fi o rundă de alegeri preliminare, pe model american, în care să fie ales un singur candidat care să fie sprijinit de toate partidele.

Discuția a pornit după ce Vlad Voiculescu și-a anunțat oficial candidatura pentru Primăria Capitalei din partea PLUS, în condițiile în care Nicușor Dan candidează sigur și e de presupus că și PNL va veni cu un candidat propriu.

”Pare probabil că dacă va exista un singur candidat (al opoziției – n.r.) acela o va înfrange pe Firea. În mod cert dacă va fi susținut și de PNL. Și atunci întrebarea logică și firească, ținând cont că va fi un singur tur de scrutin, ar fi:

Nu ar trebui să existe un primaries (alegeri preliminare în cadrul unui partid sau a unei coaliții de partide pentru desemnarea unui candidat la alegerile oficiale – n.r.)? Cum s-a făcut acum la Budapesta pentru a avea șanse împotriva candidatului lui Orban. V-ați băga la un primaries de tipul:

Te înregistrezi cotizând cu 50 de lei în cufarul de campanie (ca metodă de a elimina voturi false) și îl votezi pe cel care crezi tu că trebuie sa fie candidatul comun al opoziției? Evident, cu campanie, discuții etc”, a scris Cătălin Teniță pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *