Alegeri locale, Bistrița-Năsăud. Daniel Buda: „Avem două vârfuri de lance puternice”

Sursa foto: Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Filiala PNL Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, consilier municipal și consilier județean, pentru alegerile locale din 9 iunie.

Despre candidaţii PNL din judeţ, eurodeputatul Daniel Buda, spune, pentru PS News, că administrațiile liberale au reușit să absoarbă fonduri europene la un nivel covârșitor astfel încât să se poată dezvolta comunitățile.

„La Bistrița, avem, în primul rând, două vârfuri de lance puternice. Unul, prin intermediul lui Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița. Este un om care s-a validat în această perioadă, prin ceea ce înseamnă absorția fondurilor europene și felul în care a dezvoltat municipiul Bistrița Năsăud. Al doilea, este un om care vine cu o viziune puternică pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea și modernizarea județului, la Consiliul Județean îl avem pe Robert Sighiartău. Robert este o persoană care s-a validat de asemenea în spațiul public și politică, în ceea ce înseamnă viziunea care poate să o implementeze pentru dezvoltarea județului. Lucrurile merg mult mai bine acolo unde sunt, și la Consiliul Județean și la Primăria Bistrița, oameni care au aceeași factură politică.

Acolo unde avem administrații liberale sunt exemple de bune practici date din perspectiva absorbției fondurilor europene, fonduri care sunt indispensabile pentru dezvoltarea oricărei comunități.

Suntem conștienți, datorită cifrelor, că 80% din valoarea investițiilor care sunt făcute în diverse comunități sunt făcute din fonduri europene. Ori este extrem de important ca aceste fonduri europene să se regăsească în comunitățile pe care noi le gospodim.

Eu mi-aș fi dorit ca toate comunitățile să aibă parte de absorție a fondurilor europene la un nivel foarte ridicat, însă astăzi doar administrațiile liberale au reușit să absoarbă fonduri europene la un nivel covârșitor astfel încât să se poată dezvolta comunitățile.

Doresc ca la Bistrița, domnul Robert Sighiartău să câștige Consiliul Județean.

Un lucru, din păcate, nu se știe sau, mă rog, scapă.

Vorbim despre o perioadă în care avem foarte multe resurse financiare la dispoziție și pe viitorul exercițiu financiar, este posibil ca, din cauza unor provocări pe care le avem în față și alte nevoi ce trebuie să fie acoperite, plăcand de la apărare, de exemplu, să nu mai fie aceleasi resurse financiare pe care să le aibă autoritațile, la dispoziție.

De aceea este foarte important să utilizăm cât se poate de mult, acești bani de care avem parte acum. Cifrele ne arată că adimistratiile liberale sunt cele care pot să facă acest lucru la un nivel foarte bun”.

Filiala PNL Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, şi preşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, au participat, vineri, 10 mai, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Bistriţa-Năsăud pentru alegerile locale din 9 iunie.

Pe scenă au urcat, pe rând, membrii PNL care alcătuiesc listele pentru Consiliul Local Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, alături de liderul judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, care candidează pentru un nou mandat de primar al municipiului Bistriţa, şi de deputatul Robert Sighiartău, care este contracandidatul liderului judeţean social-democrat Radu Moldovan la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Potrivit Agerpres, Ioan Turc a vorbit despre proiectele aflate în derulare în municipiul şi despre semnificaţia conceptului de „Bistriţa, acasă” în jurul căruia şi-a construit programul de campanie.

„Am învăţat multe în cei trei ani, cred că sunt pregătit şi suntem pregătiţi pentru ca cel de-al doilea mandat să fie mult mai bun decât primul. Cred, de asemenea, că bistriţenii înţeleg faptul că primarul are nevoie de majoritate în Consiliul Local pentru a-şi pune planurile în aplicare, pentru ca proiectele să poată să devină realitate. De aceea, îi rog pe toţi bistriţenii care intenţionează să voteze cu mine să voteze în acelaşi timp şi pentru lista de consilieri propusă de către PNL”, a spus Ioan Turc.

Robert Sighiartău a declarat că asumarea candidaturii sale „î„nseamnă o luptă totală cu PSD”.

„Am reprezentat în Parlamentul României nişte principii, idei şi valori în care eu cred şi în spiritul cărora am fost crescut: este vorba despre principiile, valorile creştin-liberale şi pentru mine a fi liberal-conservator înseamnă mult. (…) Dintotdeauna am fost împotriva socialismului, pentru că nu am crezut că este o soluţie pentru România şi pentru judeţul nostru. În ultimii doi ani, de când suntem în coaliţie cu PSD, am criticat în permanenţă modul în care PSD guvernează nu numai în plan central, dar şi judeţean, acolo unde PSD pune control pe tot şi pe toate. Nu există niciun dubiu că această asumare a candidaturii mele înseamnă o luptă totală cu PSD. Pot să vă asigur pe toţi: Robert Sighiartău nu face niciun blat în judeţul Bistriţa-Năsăud. Garanţie este activitatea mea politică constantă, care a ţinut cont tot timpul de vocea celor care mi-au dat încrederea şi votul ca să îi reprezint”, a afirmat Robert Sighiartău.

Pentru Consiliul Local Bistrița, lista de candidați are următoarea componență: Ioan Turc, Sorin Hangan, Tiberius-Daniel Brici, Florin-Radu Urîte, Alexandru-Tudor Filip, Ștefan Cicioc, Doina Macarie, Ionel Ruști, Marioara Gaga-Seica, Ancuța Vitușinschi, Cristiean Munthiu, Ovidiu-Sorin Vasii, Ioana-Livia Creța, Lucian Bobeanu, Mihai-Ovidiu Berbunschi, Valeria Tămășoi-Moisil, Daniela-Maria Hudrea, Ionel Blaga, Ioan Someșan, Leonora-Carmen Sas, Ariana-Rafila Grigorescu, Mario-Valentin Pudilik, Teodor-Tiberiu Hășmășan, Mihai-Remus Tisa, Florin Găurean, Rodica Bodea, Paul-Andrei Lostun.

Pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, candidează următorii: Robert-Ionatan Sighiartău, Cristian Mureșan, Florin-Grigore Rogozan, Cristian-Costel Cârlig, Marius-Florin Chețan, Gheorghe Scuturici, Aurelia-Mariana Dan, Marin-Vasile Rus, Viorica Calo, Dorin-Octavian Rus, Elena-Maria Pop, Clarisia-Rodica Strugar, Călin Sbîrciu, Florin-Cristian Moldovan, Radu-Cosmin Wechter, Ioan-Alexandru Blaga, Mihai-Gabriel Scridonesi, Daniel-Alin Cristea, Marioara Gaga-Seica, Lucian Bobeanu, Octavian-Mihai Ganea, Teodor-Tiberiu Hășmășan, Roxana-Bianca Pașc, Doina-Maria Sigmirean, Georgeta-Lavinia Ștefoi, Marioara-Felicia Bozga, Doru-Florin Sas, Gavrilă-Vasile Pop, Nicolae-Iulian Timbușiu, Ioan Dedean-Bortăș,, Sebastian-Dumitru Moldovan, Ioan-Sorin Buda, Marius Câțcauan, Florin-Antonio Bechi, Floare Băilă, Leontin Cira, Sorin-Liviu Conț Petru-Traian Pavel, Daniel-Login Vasilica, Beniamin Bachiș.

Pentru funcţiile de primar candidează, în total, 217 persoane, din care 12 femei

Aproximativ 5,5% dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală pentru cele 62 de funcţii de primar din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt femei, potrivit datelor furnizate AGERPRES de birourile electorale de circumscripţie.

Zece dintre candidate sunt din mediul rural (Budeşti, Chiochiş, Dumitriţa, Mărişelu, Galaţii Bistriţei, Ilva Mare, Silivaşu de Câmpie, Şieu, Sânmihaiu de Câmpie şi Bistriţa Bârgăului), iar două candidează pentru primăria municipiului Bistriţa, respectiv a oraşului Năsăud.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: