Skip to content
Internațional

Alegeri locale în Ungaria: Opoziţia speră să câştige la Budapesta în faţa candidatului Fidesz

IBTimes UK

Ungurii sunt chemaţi la urne, duminică, pentru alegeri locale, iar opoziţia speră, mai ales la Budapesta, să învingă partidul Fidesz al premierului conservator Viktor Orbán, potrivit news.ro.

Ecologistul Gergely Karácsony (44 de ani) conduce lista opoziţiei în faţa candidatului puterii, primarul în exerciţiu Istvan Tarlos (71 de ani).

Sondajele îi dau pe cei doi concurenţi la egalitate, iar o victorie la Budapesta ar putea conta pentru alegerile legislative din 2022.

Primar al unui cartier din Budapesta, Gergely Karácsony vizează primăria capitalei, în mod tradiţional mai liberală decât restul ţării. Ecologist de stânga, el a strâns în jurul lui socialişti, politicieni de centru dar şi liberali. Programul său cuprinde construirea de locuinţe sociale, dar şi gratuitate în transportul public pentru copii. European convins, el ar putea candida împotriva lui Orban peste trei ani.

Istvan Tarlos este primar la Budapesta din 2010, pentru Fidesz, care a dus o campanie foarte agresivă, acuzându-l pe Gergely Karácsony că vrea să transforme oraşul într-un circ.

Alegerile locale au loc în 3 600 de localităţi ale ţării şi, potrivit specialiştior, pentru prima oară după 10 ani partidul lui Viktor Orban nu este sigur de o victorie zdrobitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *