Skip to content
Alegeri locale 2020

Alegeri locale în Zalău. Alianța USR-PLUS-PNL pleacă cu prima șansă, în timp ce PSD merge pe mâna actualului primar

Inquam Photos / Octav Ganea

Alegerile locale din Sălaj, din urmă cu 4 ani de zile l-au adus în fruntea Primăriei Zalău pe social-democratul Ionel Ciunt, acesta obținând 40,88 de procente. Pe locul al doilea se clasa liberalul Radu Capilnasiu, cu doar 21,44% din voturi. Totuși, alegerile de anul acesta, ar putea aduce o inversare a situației din 2016.

Alianță USR-PLUS-PNL la Zalău

Social-democrații se vor confrunta la Zalău cu un adversar puternic. USR-PLUS și PNL și-au prezentat candidați comuni pentru funcțiile de primar al municipiului Zalău, respectiv președinte al CJ Zalău. Concret, preşedintele PLUS Sălaj, Florin Iordache, este candidatul Alianţei USR-PLUS pentru postul de primar al Zalăului, el fiind susţinut şi de PNL, pentru ca Alianţa, la rândul ei, să-l susţină pe Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj.

" "
" "

Florin Iordache (Foto: ziaruldesalaj.ro)

Dinu Iancu Sălăjanu, un cunoscut interpret de muzică populară și-a făcut apariția recent în PNL. În 2012, Iancu Sălăjanu candida pentru PD-L. Totodată el este de 10 ani directorul Casei de Cultură a județului Sălaj. Popularitatea sa, experiența și sprijinul politic al Alianței USR-PLUS-PNL pentru funcția de președinte la CJ Sălaj ar putea reprezenta un atu. Totul va depinde de percepția electoratului și dacă vom asista la un vot politic. Același lucru îl putem spune și despre Florin Iordache, acesta fiind o figură relativ nouă în politică, având experiență mai degrabă în zona de IT.

Totuși, în cazul alegerilor de la Zalău ar putea conta mai degrabă forța Alianței USR-PLUS-PNL decât numele candidaților.

Dinu Iancu Sălăjanu (Foto: B1.ro)

PSD merge pe mâna actualului primar

Partidul Social-Democrat pare a fi mulțumit de prestanța lui Ionel Ciunt, acesta fiind susținut pentru un nou mandat la Primăria Zalău. Ținând cont de forța Alianței USR-PLUS-PNL, Ciunt va avea o viață mult mai grea decât la alegerile din 2016, lucrurile echilibrându-se simțitor.

Pentru CJ Sălaj, PSD îl aruncă în luptă pe Florin Florian, fostul prefect al judeţului Sălaj. Acesta la rândul său va avea misiunea dificilă de a-l învinge pe Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul susținut de Alianța USR-PLUS-PNL.
Pro România caută o alianță cu PSD

Victor Ponta nu a anunțat oficial cine va fi candidatul Pro România la Primăria din Sălaj. Totuși, ținând cont de faptul că partidul lui Victor Ponta și PSD au ajuns la un acord în județele Bistrița Năsăud, Maramureș și Caraș-Severin, nu ar fi exclus să vedem o alianță și la nivelul județului Sălaj, Pro România sprijinind candidații PSD de la Primăria Zalău și CJ Sălaj, iar PSD să sprijine alți candidați Pro România din județ. Această alianță ar putea fi grăbită de faptul că PNL și USR-PLUS au ajuns deja la un acord.

Ionel Ciunt (Foto: B1.ro)

Bătălia se dă între PSD și USR-PLUS-PNL

PMP și ALDE nu au prezentat nici ei în mod oficial un candidat la alegerile locale din Zalău. Indiferent pe cine va arunca în luptă PMP-ul și ALDE, bătălia se va da însă după toate probabilitățile între candidații Alianței USR-PLUS-PNL și candidații PSD sprijiniți sau nu de Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *