Skip to content
Puterea Știrilor Video

Alegeri locale sub zodia pandemiei de coronavirus. Tudorache (PSD): Sunt multe întrebări care ar trebui să fie puse!

Invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a vorbit despre viitoarele alegeri locale care se vor desfășura sub zodia pandemiei de coronavirus. Acesta a spus că nu are emoții în cursa pentru un nou mandat, singurele emoții fiind cele legate de pandemie. Totodată, edilul a mai punctat că există numeroase întrebări la care guvernul va trebui să găsească răspunsuri.

Nu am emoții. Am emoții doar pentru pandemie, doar pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în secțiile de votare cu cetățenii care sunt mai în vârstă. E ceva mai delicat să organizezi alegeri într-o situație de pandemie”, a precizat Daniel Tudorache

Întrebat dacă este riscant să se organizeze alegeri în perioada pandemiei și dacă ar trebui prelungite din nou mandatele primarilor, Daniel Tudorache a răspuns că:

Oricum este mult mai rău decât atunci când nu exista nimic. Eu stau și mă gândesc, sunt persoane în vârstă și cred că domniile lor se vor gândi de două ori dacă să vină sau nu la vot. Deci o persoană de peste 60, 70 sau 80 de ani, cred că va fi sfătuită de către copii să stea acasă. Asta e părerea mea.

Legat de prelungire, nu știu, este treaba guvernului. Nu pot să-mi dau cu părerea mai ales că sunt politician. Eu stau și îmi pun o întrebare și nu găsesc răspuns în acest moment. Când intri în secția de votare este acea persoană de la STS cu acel calculator, cu acel soft care verifică dacă ai mai votat în altă parte sau nu, îi prezinți buletinul, te identifică după figură. Deci ca să te identifici, trebuie să îți dai masca jos, chiar și pentru o secundă. Poate cei mai tineri pot face asta, dar mă gândesc la cei bătrâni care au o mână ocupată cu un baston, cum să își dea masca jos? Stau și mă gândesc deci cum vor proceda cei în vârstă?

Se discută dacă alegerile să se desfășoare pe perioada a două, a trei zile, dar sunt multe întrebări care ar trebui să fie puse. Noi toți ne dorim să fie prezența cât mai mare ca să ai legitimitate atunci când ești votat, dar dacă persoanele în vârstă se gândesc de două ori dacă să vină sau nu, din cauza sănătății, cu siguranță prezența va fi mult mai scăzută. Să ne gândim și la persoanele bolnave de COVID. O persoană de genul acesta poate ar vrea să voteze, cum faci? Te duci cu urna mobilă în spital? Sau dacă sunt izolați la domiciliu, cei asimptomatici, iarăși, cum faci? Sunt multe întrebări la care eu nu am răspuns sincer să fiu și cu siguranță că poate sunt cetățeni asimptomatici, izolați la domiciliu care vor să voteze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *