Skip to content
Politică

Alegeri parlamentare în Italia. Cum ar putea reveni la guvernare Silvio Berlusconi

news.sky.com

Fostul premier Silvio Berlusconi s-a declarat încrezător că formaţiunea sa, Forza Italia (centru-dreapta), va putea alcătui o coaliţie guvernamentală cu formaţiuni de dreapta şi extremă-dreapta după scrutinul parlamentar programat în Italia pe 4 martie.

Potrivit sondajelor de opinie, așa-numita formaţiune antisistem Mişcarea 5 Stele, condusă de comicul Beppe Grillo rămâne prima forță de pe scena politică italiană, fiind creditată cu aproape 28% din intențiile de vot, urmată de Partidul Democrat (centru-stânga), cu peste 21-22%. Totuși, o coaliţie formată din partidul Forza Italia (centru-dreapta, condus de fostul premier Silvio Berlusconi, creditat cu 16-18% din intențiile de vot) şi din formaţiunea radicală Liga Nordului (extremă-dreapta, creditată cu 13-15% din intențiile de vot) ar putea forma viitorul guvern al Italiei. Partidul Liber şi Egali (LeU) este creditat cu 5-6%, iar formaţiunea Fraţii Italiei (FdI) cu 4,5-5%.

„Toate sondajele de opinie în zona centru-dreapta arată că pragul de 40% poate fi atins. Sunt convins că putem ajunge şi la obiectivul de 45%, mizez pe contribuţia conaţionalilor noştri din străinătate”, a declarat Silvio Berlusconi potrivit iltempo.it.

„Coaliţia noastră, cu forţele de centru-dreapta, este solidă, deoarece se bazează pe idei şi proiecte comune, precum şi pe o istorie de colaborare pozitivă de zeci de ani”, a subliniat Silvio Berlusconi.

În vârstă de 81 de ani, Silvio Berlusconi nu poate deţine din nou, deocamdată, funcţia de premier al Italiei deoarece are o condamnare prin care i se interzice acest lucru. El a evocat posibilitatea desemnării pentru funcţia de prim-ministru a lui Antonio Tajani, actualul preşedinte al Parlamentului European. Silvio Berlusconi vrea să alcătuiască o coaliţie guvernamentală cu partidul de extremă-dreapta Liga Nordului, condus de Matteo Salvini, şi cu formaţiunea naţionalist-conservatoare Fraţii Italiei (FDI), condusă de Giorgia Meloni.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *