Alegeri parlamentare: pe cine propune PNL Diaspora pentru Senat. Adrian Dupu deschide lista

ARHIVĂ PERSONALĂ/ADRIAN DUPU
ARHIVĂ PERSONALĂ/ADRIAN DUPU

Vineri, Biroul Electoral de Circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării nr 43 a validat lista PNL pentru Senat.

Pe locul 1 PNL îl propune pe Adrian Dupu, actual secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, și prim-vicepreședinte al organizației Diaspora.

În CV-ul publicat pe site-ul DRRM observăm că Adrian Dupu, originar din Iași, a studiat și lucrat o vreme îndelungată în Germania, inclusiv pentru Agenția de cooperare internațională a Guvernului German, înainte de a deveni secretar de stat in Ministerul Transporturilor și apoi al DRRM. Totodată, din 2017, Dupu conduce filiala din Republica Moldova a PNL Diaspora, filială care a înregistrat sub conducerea sa cele mai bune rezultate. La alegerile europarlamentare din acest an, aproape 70% din voturile obținute de PNL în Diaspora au venit din Republica Moldova.

Pe locul doi îl regăsim pe Valentin Făgărășian, actualul deputat de diaspora. Făgărășian este din Codlea și stabilit în Italia. Amintim că tot vineri Biroul Electoral de Circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării a respins lista PNL pentru Camera Deputaților. Contactat de PS News, Adrian Dupu ne-a declarat că PNL a depus contestație la această hotărâre.

„Sunt încrezător că argumentele solide pe care juriștii noștri le-au prezentat vor duce la acceptarea contestației și înscriere listei pentru Camera Deputaților. Românii din afara țării trebuie să aibă posibilitatea de a alege oameni competenți și dedicați pentru a-i reprezenta” a mai spus Dupu.

Tribunalul București va decide astăzi asupra contestației depuse de PNL împotriva hotărârii BEC.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: