Alegeri parlamentare. Schimbări surpriză pe listele de senatori și deputați PSD

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mai mulți primari PSD din județul Iași, alături de Bogdan Cojocaru, au avut o ședință de gradul zero cu președintele PSD Marcel Ciolacu

Obiectivul principal al întâlnirii a fost negocierea locurilor eligibile pe listele parlamentare. Primarii PSD din județul Iași au pus presiune pentru ca Maricel Popa să ocupe funcția de deputat, deși acesta nu a făcut nimic pentru Iași și și-a urmărit doar interesele.

S-au aflat care sunt schimbările pe listele de senatori și deputați PSD pentru alegerile parlamentare

Senat

Dan Cașcaval – rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

Iosub Costel – primarul comunei Tătăruși

Camera Deputaților

1. Bogdan Cojocaru – liderul PSD Iași

2. Maricel Popa – cel care nu a făcut nimic pentru Iași

3. O persoană de la București care urmează să fie desemnată

4. Potrivit surselor BZI, locul 4 ar putea fi ocupat de către Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași

Ședință de gradul zero la București! Marcel Popa, șantajat de primarii din Iași pentru a-l pune pe Maricel Popa în funcția de deputat

În cadrul întâlnirii de la București, Marcel Popa s-a întâlnit cu mai mulți membri PSD din Iași, printre aceștia și 10 primari din comunele din județ, dar și cu Bogdan Cojocaru.

Pe surse, reporterii BZI au aflat că primarii din comunele ieșene Miroslovești, Ion Neculce, Belcești, Târgu Frumos, Ciurea și Țuțora au încercat să îl șantajeze și să pună presiune pe Macel Ciolacu, ca falimentarul Maricel Popa să prindă un loc eligibil și să fie pus în funcția de deputat. Este inadmisibil ca Maricel Popa, omul care nu a făcut nimic pentru Iași, ci doar a urmărit să își rotunjească propria avere să fie pus pe locurile eligibile pe listele parlamentare.

Popa, timp de 4 ani de când este senator a încasat doar bani din salarii și combinații. Acesta și-a urmărit doar propriul interes și și-a rotunjit averea prin afacerile familiei, cu spații închiriate și licitații luate. Maricel Popa nu a fost în stare să facă nimic pentru Iași, nu a depus niciun proiect, nu a adus niciun ban în regiune.

Senatorul nu are ce căuta pe liste!
Mai mult, se cunoaște faptul că în istoria PSD niciodată nu au fost agreate aceste șantaje și presiuni, iar cei care au recurs la acestea au fost eliminați rând pe rând, lucru normal. PSD nu ar trebui să accepte aceste situații, iar listele pentru parlamentare trebuie gândite și analizate cât se poate de bine.

Primarii din comunele ieșene nu au ce căuta pe listele de parlamentari

Este inadmisibil ca PSD, în speță Marcel Ciolacu, să accepte ca primarii din comunele ieșene să se afle pe locurile eligibile, pe listele pentru alegerile parlamentare.
Dacă aceștia vor apărea pe liste, înseamnă că PSD și-a bătut joc de oameni. Comunitățile i-au pus în funcție, i-au ales la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, iar acum primarii își bat joc de electorat, vor să lase comunitățile fără conducători pentru a avea un loc liniștit la București. Nici unul dintre primarii aleși nu mai vrea să muncească, visează la funcții de senatori sau deputați să încaseze bani din diurne, să facă plimbări cu avionul și să primească salarii făcând…nimic.

Toți vor să stea degeaba pentru bani. Un procent de 90 la sută dintre senatorii și deputații de astăzi nu fac nimic pentru comunitățile pe care le reprezintă, nu propun nimic, nu votează nimic, doar ocupă scaune si primesc salarii.

Este important ca Marcel Ciolacu sa înțeleagă că primarii sunt importanți pentru un partid, acolo unde le este locul, la primărie, nicidecum la nivel central. Ei nu se pot adapta rigorilor. Sub nicio formă nu poate ajunge la București, de exemplu un primar PSD, precum Albu Cristinel din comuna Țutora care a fost votat de 1.032 de persoane dintr-un număr de 1.099 voturi valide, nu poate visa la vreo funcție în parlament. Primarii din comune nu au competențele necesare, nu cunosc legile și nu pot să le propună. Este una să faci un proiect de asfaltare în localitate și este cu totul altceva să propui legi și proiecte ample, precum autostrada A7 și A8.

Marcel Ciolacu, cea mai corectă decizie! Dan Cașcaval în funcția de senator

Una dintre cele mai bune decizii pe care Marcel Ciolacu le-a putut lua este de a-l plasa pe rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași în funcția de senator. Cine a hotărât această chestiune a gândit foarte bine. Formarea sa profesională poate aduce plus valoare Iașului și organizației politice din care face parte. Cu o experiență managerială amplă, acesta poate ocupa funcția de senator și poate aduce beneficii importante regiunii.

Marcel Ciolacu trebuie să își creeze o nouă echipă la Iași. Este momentul ca liderul PSD să formeze o echipă tânără care să ridice organizația politică, iar „dinozaurii” să dispară. Este momentul potrivit ca Ciolacu să ia această decizie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: