Skip to content
Politică

Alegeri parțiale 11 iunie: Craiova rămâne roșie, PNL câștigă la Târgu Jiu

dcnews.ro

Alegerile parțiale din 11 iunie au demonstrat că bătălia politică continuă să aibă aceiași doi jucători importanți: PSD și PNL, cele două partide disputându-și posturile de primari în 49 de localități.

Pe fondul unei prezențe scăzute la urne, cele două forțe politice au obținut câte un mandat de primar în două municipii reședință de județ care au trecut prin proba alegerilor parțiale de duminică, 11 iunie.

În Craiova a câștigat PSD-itul Mihai Genoiu, care a obținut 42,8% din voturile celor prezenți la urne, depășindu-l pe principalul său contracandidat, senatorul liberal Mario Oprea 16,3%.

Însă, o adevărată surpriză s-a petrecut la Târgu Jiu, unde candidatul liberal Marcel Romanescu a reușit să se impună în mod zdrobitor, cu peste 51% în fața social-democratului Aurel Popescu 34,75%. Pentru municipiul reședință al județului Gorj, rezultatul reprezintă o premieră a ultimilor 17 ani, orașul fiind considerat un fief al PSD.

Alte două rezultate care au adus în fruntea administrației locale reprezentanți ai PNL au fost înregistrate la Roman și Râșnov, Lucian Micu, respectiv  Liviu Butnaru fiind noii primari ai celor două orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *