Alegeri pentru un nou primar la Costineşti. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alegătorii din Costineşti sunt aşteptaţi din nou la urne, duminică, pentru a-şi alege primarul. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7,00. Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real.

La ora 8, prezența la vot în Costinești era de peste 8%. La ora 8.20 votaseră 300 de persoane (10,30% dintre alegătorii înscriși pe liste).

„Având în vedere repetarea alegerilor pentru funcţia de primar la nivelul Circumscripţiei electorale nr. 29 – Costineşti, în data de 7 iulie, Autoritatea Electorală Permanentă informează că secţiile de votare (…) se vor închide la ora 22,00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23,59 pentru cetăţenii care, la ora 22,00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot”, a precizat AEP.

Datele privind prezenţa la vot vor fi afişate pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro. După închiderea secţiilor de votare va avea loc numărarea voturilor, consemnarea acestora în procesele-verbale şi efectuarea operaţiunilor de centralizare a rezultatelor votării, activitate de competenţa exclusivă a birourilor electorale ale secţiei de votare şi a birourilor electorale de circumscripţie locală, potrivit Agerpres. Pe aceeaşi pagină a AEP vor putea fi consultate și rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare, imediat după întocmirea acestora. Amintim că Biroul Electoral Central a anulat, pe 25 iunie, alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a dispus repetarea scrutinului pe data de 7 iulie, după ce a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar, solicitare ce fusese formulată de Partidul Social Democrat – filiala Constanţa.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: