Skip to content
Alegeri Politică

Alegeri prezidentiale 2019, turul 2. Cine a votat la urna mobilă

Inquam Photos / George Calin
" "

În turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019, de urnele mobile pot beneficia doar alegătorii care, din motive de boală, de invaliditate sau internați în spital, nu se pot prezenta în secțiile de vot. De asemenea, pot beneficia de urne mobile și alegătorii care, din cauza specificului activității pe care o desfășoară, nu pot ajunge la secția de votare.

În acest sens, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea “VOTAT”, buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

" "
" "

La fel ca și în primul tur al alegerilor prezidențiale, fostul președinte Ion Iliescu a votat prin urna mobilă, după ce a făcut solicitare către Secția de votare 63 din București. Ion Iliescu a fost internat de mai multe ori în cursul anului 2019 la Spitalul Elias din București, din cauza problemelor cardiace. Cel mai recent, fostul președinte al României a fost internat în unitatea medicală în luna octombrie.

În turul 2 al alegerilor prezidențiale, pacienţii internaţi în spitalele din Capitală au votat și ei la urna mobilă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, Spitalul „Elias”, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Institutul Oncologic Bucureşti etc.

Poliţiştii din Teleorman au deschis un dosar penal in rem şi fac cercetări pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce un bărbat care s-a prezentat la o secţie de votare a constatat că pe numele său fusese trimisă o cerere pentru deplasarea urnei mobile, alegătorul spunând că nu el a trimis cererea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *