Alegeri prezidențiale: AUR își pierde din valoare. Terheș îl abandonează pe Simion în lupta pentru Cotroceni

Cristian Terhes
Cristian Terhes/Sursa: Facebook

AUR și mișcarea suveraniștilor ce gravitează în jurul său se confruntă cu o criză internă ce amenință să-i submineze unitatea.

Ultimele evoluții din interiorul formațiunii evidențiază tensiuni majore care riscă să explodeze în plină campanie electorală. Cristian Terheș, europarlamentar, președintele Partidului Național Conservator Român (PNCR), ajuns în această poziție pe listele Alianței electorale AUR, din care a făcut parte împreună cu AUR și Partidul Republican, și-a anunțat intenția de a-l înfrunta pe George Simion în cursa pentru Cotroceni, o mișcare care subliniază dezbinarea crescândă din curentul politic controlat de Simion.

Această ruptură este un semnal clar că Simion începe să piardă controlul asupra partidului AUR pe care-l conduce și a mișcării suveraniste.

Cristian Terheș, care până acum a fost considerat un aliat de încredere, se distanțează de Simion și își croiește propriul drum, alimentând zvonurile că liderul AUR își pierde susținătorii apropiați.

Mișcarea lui Terheș nu este doar o provocare directă la adresa lui Simion, dar și un indiciu al nemulțumirilor adânc înrădăcinate în partid și alianță electorală constituită pentru alegerile europarlamentare, care începe să se dezintegreze din interior. Partidul Republican, parte a acestei alianțe, așteaptă și acum un răspuns din partea lui Simion pentru o nouă alianță electorală, de data aceasta pentru alegerile parlamentare și prezidențiale.

Cei care au fost odată aliați, par să fie acum adversari, iar acest conflict intern din cadrul mișcării suveraniste poate submina serios șansele partidului de a prezenta o imagine unitară și de a continua să crească în preferințele electorale.

Dacă tensiunile nu sunt rezolvate rapid, AUR ar putea să devină victima propriilor ambiții interne, iar George Simion să se confrunte cu o opoziție nu doar din afara partidului și a alianței suveraniștilor ci chiar din interiorul său.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: