Alegeri prezidențiale. Cristian Pîrvulescu: pe Nicușor Dan îl interesează doar să fie susținut în Consiliul General

sursa: facebook

Analistul politic Cristian Pîrvulescu a comentat pentru PS News intențiile lui Nicușor Dan de a crea alianțe naționale. Politologul crede că refuzul primarului general al Capitalei de a deveni membru PNL i-a dat acestuia libertatea de a putea susține toți candidații pe care dorește și care îl pot sprijini în Consiliul General.

„Eu cred că Nicușor Dan este doar un primar pragmatic. Nu cred că are intenții reale de a creiona alianțe naționale. Are nevoie de o majoritate în Consiliul General. USR-ul nu-i poate asigura această majoritate, așa că încearcă să primească sprijin și din partea PNL-ului. A refuzat, pe timpul campaniei, cererile de a deveni membru PNL. Este un cost minim, acela de a avea dreptul legal să susțină toți candidații pe care îi dorește.

Politologul afirmă că Nicușor Dan nu este interesat de candidații la prezidențiale ci doar de susținerea pe care aceștia i-o pot oferi în Consiliul General.

„A fost prezent la acest consiliu ( n.r. Consiliul Național PNL) pentru că n-a fost invitat la Congresul USR, care s-a ținut rapid, online ș.a.m.d. Deci, de fapt, nu-l interesează să facă diviziuni între candidații la prezidențiale, ci doar să fie susținut în Consiliul General, unde nu are majoritate și unde în curând începe al 2-lea mandat. Deci are nevoie de un sprijin cât se poate de concret și speră ca din partea echipei Ciucă să-l obțină.

În plus, mai spune Cristian Pîrvulescu, primarul general al Capitalei este conștient că dincolo de discuțiile privind o coaliție de dreapta, după alegerile parlamentare,„ șansele ca această coaliție să se producă sunt importante și în condițiile astea nu-i strică să se înțeleagă bine cu viitoare guvernare”.

„Dar în principiu, nimic, nu este clar, deci e doar o atitudine pragmatică, non-ideologică. Nicușor nu are o ideologie clară. Are o ideologie hibridă care combină în egală măsură orientări conservatoare cu orientări moderate. Din punct de vedere religios este foarte conservator. Este apropiat de grupările ultra-conservatoare, dar pe de altă parte, poate în egală măsură să găsească și căi moderate. Gândiți-vă că până și cu Ciolacu este dispus să se întâlnească!

Întrebat daca Nicușor Dan are o linie roșie peste care nu trece, Pîrvulescu spune că nu a observat acest lucru, dar că primarul general al Capitalei „nu ar avea niciun interes să se întâlnească cu AUR”.

„Sper să aibă. Până în momentul de față n-am văzut-o, dar nici nu are vreun interes să se întâlnească cu AUR. Gândiți-vă totuși că la Ploiești, noul primar care face majoritate cu AUR, vine din același USR ca și Nicușor Dan. Da, dar nu are probleme. Spune ( n.r. primarul de la Ploiești) că este de preferat o alianță cu AUR.

Nicușor Dan, a declarat că „în mare parte” ştie cu cine va vota la alegerile prezidenţiale, având conturată o opinie. Întrebat dacă va merge în campanie alături de cei doi candidaţi pe care îi susţine: Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, Nicuşor Dan a răspuns: „Să vedem cine mai apare. Sunt nişte partide care nu au intrat în aceste alianţe şi mă aştept să propună nişte candidaţi şi ele. Cum este REPER ş.a.m.d”.

Cristian Pîrvulescu spune că „este posibil să nu existe un candidat REPER la prezidențiale„.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: