Skip to content
Politică

Alegeri prezidențiale. Hrituc descifrează motivele schimbării de poziție a șefului PSD

deschide.md

Cristian Hrituc, fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, a analizat poziția președintelui Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, referitoare la numirea unui candidat la alegerile prezidențiale din anul 2019.

Concret, în ideea în care Dragnea a lansat pentru prima dată ipoteza unui candidat comun al PSD-ALDE la președinția României și că este posibil ca varianta de candidat să fie și al ALDE în funcție de analizele ce au loc în interiorul partidelor, Cristian Hrituc analizează motivul pentru care președintele PSD și-a schimbat opinia în decurs de câteva luni întrucât șeful PSD a dat de înțeles în martie că nu crede că PSD va susține un candidat din partea altui partid.

„Nu cred că vom decide să susținem un candidat din partea altui partid. Noi suntem ditamai PSD-ul, ce naiba. Eu așa cred”, a spus Dragnea în martie conform dcnews.ro.

În acest context, Cristian Hrituc idenfitică două motive care l-au determinat pe Dragnea să își schimbe poziția de-alungul timpului.

Primul motiv gravitează în jurul subiectului suspendării președintelui, întrucât Tăriceanu pare că ar fi știut că va urma revocarea lui Kovesi, iar în timp ce Dragnea dorea o discuție în coaliție cu privire la suspendarea lui Iohannis, președintele ALDE era conștient că dispare motivul suspendării președintelui în urma revocării șefei DNA.

Al doilea motiv s-ar afla în jurul temei OUG-ului ce privește amnistia și grațierea. În urma zvonurilor vehiculate, ALDE și Tăriceanu au ales să blocheze cele două inițiative devenind din nou un obstacol în calea planurilor lui Dragnea.

De asemenea, Cristian Hrituc ridică un semn de întrebare ca nu cumva miza problemelor dintre Tăriceanu și Dragnea să fie postul de prim-ministru, întrucât „președintele ALDE a fost achitat în prima instanță și pare că nu va avea alte probleme cu justiția. În cazul unei achitări definitive, „Klaus Iohannis ar putea să îl desemneze Tăriceanu premier”, a scris fostul consilier prezidențial pe blogul său.

Citiți întreaga analiză AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *