Alegeri prezidențiale: „Nicolae Ciucă este candidatul PNL, fără niciun dubiu”

Sursă foto: Captură video / Nicolae Ionel Ciucă

Politologul Radu Carp vorbește, pentru PS News, despre momentul în care vom cunoaște candidații la alegerile prezidențiale și despre analizele care se vor face în interiorul partidelor în vederea desemnării candidatului. „Cred că până la sfârșitul lunii iulie, clar vom avea toate aceste analize”, a subliniat Carp.

„Este prematur. În general, se face o analiză foarte serioasă la nivelul tuturor partidelor. Cine are calități de lider? Cine a reușit să adune voturi? Cine a reușește să atragă voturi în general pentru alegeri ? Cine ar putea să ia voturi nu numai din partea electoratului partidului, ci și de la alți posibili candidați ?”

Se pot face noi alianțe ?

“Sincer, nu cred.. Dar candidați care nu s-au mai vehiculat, pot apărea, fiindcă depinde de sondajele la care vor fi supuși și care vor arăta dacă sunt candidați care au peste scorul partidului sau, mă rog, sunt independenți și pot să atragă un număr semnificativ de voturi. Cred că până la sfârșitul lunii iulie, clar vom avea toate aceste analize.

În ceea ce privește candidatul PNL pentru prezidențiale este, fără niciun dubiu, Nicolae Ciucă care a și investit un efort personal destul de semnificativ pentru această chestiune”.

Nicolae Ciucă: „Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale”

”Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, iar decizia privind nominalizarea va fi luată în forurile de conducere ale partidului.
Este normal ca după alegerile locale să avem un Consiliu Național în care să facem analiza rezultatelor de la alegerile locale şi europarlamentare şi de aici încolo să stabilim toţi paşii pentru ca partidul, membrii partidului, să stabilească şi să avem dincolo de nominalizare şi strategia cu care PNL va intra în alegeri”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Marcel Ciolacu: „Este aproape imposibil ca PSD, cel mai mare partid din România, sa nu aibă candidat pentru funcția de președinte”

”Nu am ieșit, după cum știți, decât după ce am luat o decizie foarte clară în coaliție cu tot calendarul electoral, respectiv pe 9 iunie avem comasate alegeri locale cu europarlamentare. Pe 15 și 29 septembrie, pentru că localele s-au devansat, vom avea alegeri pentru funcția de președinte și pe data de 8 sau 9 decembrie, duminică sunt alegeri pentru Parlament. Este aproape imposibil ca PSD, cel mai mare partid din România, sa nu aibă candidat pentru funcția de președinte”, a declarat Marcel Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: