Alegeri prezidențiale. Nicușor Dan a semnat pentru susținerea lui Ciucă: trei scenarii posibile

Sursa foto: PS News

Analistul politic Radu Carp a explicat pentru PS News care sunt cele trei scenarii posibile pentru primarul Nicușor Dan. „Primarul general al Capitalei dorește guvernare de dreapta. Nicușor Dan încearcă să caute parteneri, iar cel mai ușor este să refacă cumva alianța cu PNL”, precizează analistul.

„Prezența la Consiliul Național PNL a lui Nicușor Dan este dată de conturarea viitoarei majorități. Reamintesc faptul că încă nu a fost validată noua sa calitate. Deci el practic își continuă mandatul vechi, iar consilierii municipali vor intra în curând în funcție și încă nu sunt conturate alianțe la nivelul Bucureștiului în urma rezultatului electoral.

Rezultă un consiliu foarte fragmentat. Vor fi acolo reprezentanți ai REPER, ai pe USR, ai PNL, ai PSD, ai AUR, cred că și ai SOS. Și atunci, în mod evident, Nicușor Dan încearcă să caute parteneri, iar cel mai ușor este să refacă cumva alianța cu PNL. Însă au fost în trecut mai multe divergențe între PNL și domnia sa la nivelul Bucureștiului. Vom vedea, nu știu să spun care va fi viitoarea majoritate sau dacă va guverna în minoritate”.

Sunt trei scenarii în legătură cu viitorul Consiliul General

„Deci, o majoritate alături PNL sau cooptate și alte partide, o majoritate opusă primarului sau al 3-lea scenariu, primarul se bazează pe o minoritate și încearcă să obțină punctual, sprijinul unor consilieri pe persoană fizică pentru fiecare proiect”.

Nicușor Dan, a declarat că „în mare parte” ştie cu cine va vota la alegerile prezidenţiale, având conturată o opinie. Întrebat dacă va merge în campanie alături de cei doi candidaţi pe care îi susţine: Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, Nicuşor Dan a răspuns: „Să vedem cine mai apare. Sunt nişte partide care nu au intrat în aceste alianţe şi mă aştept să propună nişte candidaţi şi ele. Cum este REPER ş.a.m.d”.

„Primarul Nicușor Dan ia in calcul și REPER pentru că a reușit să desemneze consilieri în Consiliul Municipiului București. De aceea a menționat REPER, pentru că încearcă să construiască o majoritate”, explică Radu Carp..

Prezent duminică, în calitate de invitat la Consiliul Naţional în care PNL, Nicușor Dan a validat candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţie, Nicuşor Dan a afirmat că PNL este partidul care după 89 a contribuit la a aduce România acolo unde este azi.

„PNL-ul este partidul care după 89 a contribuit la a aduce România acolo unde este azi şi nu într-o democraţie originală, aşa cum şi-ar fi dorit-o Ion Iliescu. Bineînţeles că mai sunt multe de făcut, şi România are multe restanţe, dar lucrul ăsta trebuie subliniat şi trebuie să conştientizăm lupta PNL-ului şi a celorlalte forţe de dreapta pentru a face din România o democraţie adevărată. PNL-ul este un partid al unor primari de mare succes, de la care m-am inspirat”, a afirmat Nicuşor Dan în faţa celor aproximativ 1200 de delegaţi liberali.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: