Skip to content
Puterea Știrilor Video

Alegeri prezidențiale. Remus Ștefureac, directorul INSCOP, desființează ipoteza unei înțelegeri ascunse între PNL și PSD

Remus Ştefureac, director INSCOP Research, invitat în studioul Puterea Știrilor, a desființat ipoteza unei înțelegeri ascunse între PNL-PSD la alegerile prezidențiale, scenariu aruncat în spațiul public de USR.

Astfel, sociologul a precizat că, atât în județul Arad, cât și în județul Alba, s-a menținut scorul obținut de PSD la alegerile europarlamentare, astfel că scorul de la europarlamentare pentru PSD este identic cu scorul de la prezidențiale al Vioricăi Dăncilă.

În acest context, Remus Ştefureac susține că „o asemenea teorie e fantasmagorică”.

Am avut această curiozitate și eu. Cred că trebuie să fim riguroși și să ne uităm pe date. Am avut această curiozitate care infirmă complet acest scenariu. M-am uitat, de exemplu, în județul Arad și am vrut să fac o comparație cu Alba, care sunt fiefuri PNL și te-ai fi așteptat să vezi niște evoluții care să indice că ar fi fost asemenea mișcări.

În județul Arad, de exemplu, la alegerile europarlamentare PSD a avut un scor aprox de 17%, Viorica Dăncilă are 6 luni mai târziu cam același scor de 17%. În județul Alba, aceeași realitate. Scorul de la europarlamentare pentru PSD este identic cu scorul de la prezidențiale al Vioricăi Dăncilă. Prin urmare, această teorie nu se confirmă. Acolo unde PNL și-ar fi permis să facă așa ceva, nu se regăsește la nivelul cifrelor. O asemenea teorie cred că e fantasmagorică”, a declarat Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Amintim că USR-istul Andrei Caramitru fabula în urmă cu câteva ore pe pagina personală de socializare că liberalii au făcut ”un blat cumplit” și au transferat voturi către Viorica Dăncilă, asta pentru a se asigura că aceasta intră în turul II cu Iohannis, în județele Arad și Alba.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *