ALEGERI PREZIDENŢIALE ŞI REFERENDUM ÎN MOLDOVA. Vasile Tarlev, primul candidat la alegerile prezidenţiale care a votat

Sursa foto: Facebook - Vasile Tarlev

Vasile Tarlev, candidatul Partidului „Viitorul Moldovei” la alegerile prezidenţiale, şi-a exercitat dreptul la vot alături de soţia sa. El a menţionat că a votat pentru „stabilitate şi succes” şi a spis că a luat două buletine de vot: unul pentru preşedinte şi altul pentru referendum. Tarlev a fost primul dintre candidaţii care a votat, informează newsmaker.md.

„Nu ştiu pentru cine a votat soţia, da eu am votat pentru viitorul Moldovei. Un viitor mai bun, mai fericit, mai prosper, pentru stabilitate, pentru succes”, a comunicat Tarlev pentru jurnalişti.

Întrebat câte buletine de vot a luat, el a răspuns: „Două, unul pentru preşedintele ţării şi altul – pentru referendum”.

Funcţionarii electorali oferă alegătorilor două buletine de vot iar aceştia decid „prin semnătură, dacă participă la ambele procese electorale sau nu”.

Vasile Tarlev a deţinut funcţia de premier în perioada comunistă, 2001-2008.

În august 2016, Tarlev a fost decorat de către preşedintele rus Vladimir Putin cu Ordinul Prieteniei pentru un „aport mare la dezvoltarea colaborării economice, umanitare şi de afaceri cu Federaţia Rusă”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: