Alegeri SUA 2024 Joe Biden şi Donald Trump se vor confrunta joi în prima lor dezbatere televizată

Sursă foto: X

Preşedintele SUA, democratul Joe Biden, se va confrunta joi cu contracandidatul său republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, în prima dezbatere televizată din această campanie electorală, foarte aşteptată, cu mai puţin de jumătate de an înainte de scrutin. Primul îşi acuză rivalul că este dezechilibrat şi un pericol pentru democraţie, iar celălalt îşi acuză adversarul că este senil şi corupt. Cei doi politicieni, cei mai în vârstă candidaţi la preşedinţia SUA, sunt practic la egalitate în sondajele de opinie naţionale, cu mai puţin de cinci luni înainte de alegerile din 5 noiembrie. Dezbaterea va fi transmisă din Atlanta de CNN joi la ora 21.00 EDT (01:00 GMT vineri) – transmit AFP şi Reuters.

Democratul Joe Biden, un veteran al vieţii politice americane.

Experienţă politică – Înainte de a deveni preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, avea în spate o foarte lungă carieră politică: a fost senator timp de 36 de ani şi apoi vicepreşedinte al lui Barack Obama timp de opt ani.

Familie şi religie – Joe Biden are 81 de ani. S-a născut în Scranton, Pennsylvania, în 1942. Cel mai mare dintr-o familie cu patru copii, el nu a crescut în sărăcie, însă tatăl său, antreprenor, a avut dificultăţi financiare. Democratul face adesea referire la originile sale irlandeze şi din clasa de mijloc. Catolic devotat – dar susţinător al dreptului la avort – el se prezintă, de asemenea, ca un om credincios, foarte ataşat de familia sa, care nu ezită să îşi proclame dragostea pentru fiul său dificil, Hunter. Este căsătorit cu Jill Biden din 1977. Viaţa sa, aşa cum ne aminteşte adesea, a fost marcată de tragedii. Şi-a pierdut prima soţie şi fiica într-un accident rutier în 1972. Apoi pe fiul său Beau, care avea cancer, în 2015.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: