Alegeri SUA 2024: Trump câştigă în Nevada şi Insulele Virgine Americane, apropiindu-se de nominalizarea republicană

Donald Trump
Sursa foto: Facebook / Donald Trump

Donald Trump a câştigat caucusurile (adunări locale) republicane de nominalizare în Nevada şi Insulele Virgine Americane, apropiindu-se de a deveni candidatul partidului său în alegerile pentru Casa Albă în noiembrie, într-o probabilă repetare a confruntării cu actualul preşedinte Joe Biden, transmite vineri Reuters.
Trump, favoritul în competiţia din Partidul Republican, a fost singurul candidat major în caucusurile din Nevada şi, conform proiecţiilor institutului Edison Research, va câştiga toate cele 26 mandate de delegat puse în joc pentru convenţia Partidului Republican din iulie.

Puţin mai devreme joi, fostul preşedinte a câştigat cu uşurinţă caucusurile desfăşurate în Insulele Virgine Americane, adăugându-şi încă patru delegaţi pentru convenţia din vară. Trump a obţinut 182 de voturi (74% din totalul de 246 exprimate), învingându-l pe singurul contracandidat rămas în cursa republicană, Nikki Haley, care a primit 64 de voturi.

Caucusurile din Nevada, organizate de Partidul Republican din acest stat, au avut loc la două zile după alegerile primare, în care Haley a suferit o înfrângere umilitoare.

Trump şi-a petrecut dimineaţa de joi urmărind pledoariile în contestaţia pe care a înaintat-o la Curtea Supremă împotriva deciziei statului Colorado de a-l elimina de pe buletinele de vot din cauza implicării în ‘insurecţia’ din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: