Alegeri SUA: Cum sunt împărțiți alegătorii independenți între Trump și Harris. Ce arată un nou sondaj

Sursa foto: Kamala Harris

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, candidată în cursa pentru Casa Albă, are doar un punct avans în rândul alegătorilor independenți într-un sondaj realizat recent de ABC News/Ipsos, lucru care ar putea să o împiedice în ziua alegerilor, potrivit The Independent.

În 2020, Biden a câștigat blocul de vot independent cu 13 puncte față de Donald Trump, dar Harris are un singur punct avans în rândul alegătorilor independenți. În nouă dintre ultimele 12 alegeri prezidențiale, cel care avea votul celor mai mulți independenți a și câștigat alegerile.

Harris și-a recâștigat un avans în sondaj printre toți alegătorii probabili, dar cursa rămâne suficient de strânsă pentru a nu se ști cine este probabil să câștige Colegiul Electoral. Dintre alegătorii înregistrați, Harris conduce cu 49 la 47 la sută. Între alegătorii probabili, Harris conduce cu 51 la 47 la sută.

Femeile sunt mai predispuse să voteze pentru candidatul democrat: Harris conduce cu 13% în rândul femeilor. În timp ce o mare parte din sondaj este similară cu exit poll-ul din 2020, Harris se descurcă mai bine decât Biden în rândul femeilor albe cu studii universitare și, în ,mare, are performanțe bune în rândul absolvenților de facultate.

De asemenea, Harris se descurcă mai bine printre alegătorii hispanici, comparativ cu datele colectate la începutul acestei luni, arată sondajul ABC, și și-a extins avantajul în rândul femeilor care trăiesc în suburbii. Vicepreședinta SUA încă se descurcă bine în rândul celor mai  importante grupuri de alegători pentru democrați, inclusiv alegătorii de culoare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: