Skip to content
Internațional

Alegeri SUA: Joe Biden a câștigat în patru state, mărind astfel distanța față de Bernie Sanders

Joe Biden a câștigat alegerile interne din Partidul Democrat desfășurate marți pentru nominalizarea la prezidențiale în statele Michigan, Missouri, Mississippi și Idaho, transmite CNN, mărind distanța față de al doilea clasat, Bernie Sanders.

Alegătorii din Partidul Democrat au mai votat marți și în statele Washington și Dakota de Nord, dar rezultatele nu sunt cunoscute încă.

În timp ce Biden a lăudat votanții democrați și echipa de campanie și le-a transmis mulțumiri competitorilor care s-au retras din cursă și au anunțat că îl sprijină, Bernie Sanders a refuzat să facă declarații, potrivit CNN.

După un început dezamăgitor de campanie electorală, în care a pierdut confruntările democraților din Iowa, New Hampshire și Nevada, Joe Biden a obținut un imbold neașteptat săptămâna trecută, când a câștigat zece din cele 14 alegeri primare democrate în ziua de Super Tuesday.

Înainte de alegerile de marți, 10 martie, Biden avea 670 de delegați, în timp ce principalul său rival, Bernie Sanders, a obținut 575 de delegați, iar distanța va crește după ce Biden a câștigat deja cel puțin alte patru state. Ca să obțină nominalizarea, un candidat are nevoie de sprijinul a 1.991 de delegați. Democratul care îl va confrunta pe Trump pentru Casa Albă va fi decis la Convenția partidului ce va avea loc între 13 și 16 iulie în Milwaukee (Wisconsin), informează g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *