Skip to content
Politică

Alegerile anticipate, o variantă imposibilă. Remus Borza: Până în decembrie 2020 suntem ținuți de votul din 2016

psnews.ro

Deputatul independent Remus Borza susține că varianta alegerilor anticipate ar trebui abandonată de politicieni, pentru că este mai degrabă imposibil de înfăptuit.

„Din ce în ce mai mulți parlamentari, fug ca dracu’ de tămâie de anticipate. E clar că PSD nu vrea. E clar că nici Pro România nu vrea, după dezertarea a șapte parlamentari în frunte cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu. Parlamentarii care mai rămân în partidul lui Ponta se vor întoarce la PSD, mai ales că s-au creat premise favorabile după venirea la butoane a lui Marcel Ciolacu, un apropiat al lui Mihai Tudose și Victor Ponta. În orice caz, Ponta rămâne cu vreo 20 de voturi. Adunate cu cele 200 ale PSD, sunt 220 de voturi. Mai punem 30 de la UDMR, formațiune care a anunțat public că nu susține anticipatele. Mai sunt încă vreo 50 de parlamentari de la PMP și ALDE, care nu vor vota pentru anticipate, câtă vreme partidele din care fac parte sunt la limita sau chiar sub limita pragului de 5%, a explicat Remus Borza.

Deputatul mai spune că nici USR nu se simte prea bine după șocul de la prezidențiale și că ”aproape nimeni nu mai vrea anticipate”.

”Chiar și premierul Orban a spus-o de mai multe ori, în ultimele două săptămâni, că anticipatele sunt pe de o parte inoportune și chiar imposibil de realizat. Subiectul a reprezentat o temă recurentă în campania pentru prezidențiale, dar, în curând, va fi abandonat sau va mai fi folosit izolat doar propagandistic și manipulator”, a declarat Remus Borza.

„Prin urmare, până în decembrie 2020, suntem ținuți de votul din 2016. Atunci, a rezultat următoarea configurație în Parlament: 46% PSD, 20% PNL, 10% USR, 5,6% ALDE, 5% PMP, 5% UDMR”, a conchis deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *