Skip to content
Politică

Alegerile care ne privesc în 2016. Birchall: Din păcate, pe fondul tensiunilor…

Află care sunt cele mai importante alegeri care ne privesc în anul 2016. Deputatul PSD Ana Birchall vorbeşte despre avantajele de care se bucură, dar şi riscurile cu care se confruntă România.

Într-un comunicat trimis, recent, PSnews.ro, parlamentarul apreciază că începutul de an reprezintă „un prilej bun de reflecție în care putem să ne punem gândurile în ordine și să întocmim planuri pentru perioada care urmează”.

„La fel cum procedăm în asemenea momente în ce privește proiectele noastre care țin de casă sau de carieră, de exemplu, cred că ar trebui să ne luăm răgazul pentru a ne opri și asupra proiectelor mai mari referitoare la comunitatea noastră şi la viitor. Cu toții suntem parte și în acest proces mai amplu și este și de datoria noastră să lucrăm ca să ne punem în valoare adevăratul potențial şi oportunităţile pe care le avem, pentru că implicarea şi responsabilitatea civică este una dintre îndatoririle noastre de cetăţeni.

Din acest punct de vedere, anul 2016 va fi unul important în planul deciziilor ce privesc evoluţiile viitoare atât în România, precum şi la nivel internaţional. Anul politic 2016 cuprinde la noi două rânduri de alegeri, locale şi parlamentare, dar o însemnătate mare o vor avea pentru noi inclusiv alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii sau alegerile programate în statele din Europa”, punctează Ana Birchall.

În opinia ei, pe plan extern, „pe continentul nostru ne confruntăm astăzi cu o serie de provocări, așa cum sunt migraţia, securitatea în contextul reemergenţei fenomenului terorist, relansarea dezvoltării în urma crizei economice, situația din Ucraina și gestionarea relațiilor UE cu vecinătatea estică”.

„Aceste provocări au adus Uniunea Europeană la un moment de răscruce din care fie va ieşi mai unită şi mai puternică, fie putem asista la punerea sub semnul întrebării a însăşi construcţiei europene.

Din păcate, pe fondul tensiunilor legate de dezbaterea unor astfel de teme majore, în timpul campaniilor electorale pericolul ca unele formaţiuni politice radicale să câştige teren este unul ridicat. România este un exemplu de responsabilitate din acest punct de vedere, partidele extremiste și cele eurosceptice nereușind până acum să își găsească adepți și să câștige voturi așa cum se întâmplă în alte state din Europa, iar pentru noi semnalul trebuie să fie în continuare același și în anul electoral 2016”, detaliază Birchall.

În acest context, susţine deputatul PSD, România are avantajul de a fi „cea mai stabilă țară din regiune, având și o rată de creștere economică dintre cele mai accelerate în UE”.

„Provocările pe plan intern pentru anii următori sunt cel puțin două: să susţinem în continuare ritmul de creştere economică și să continuăm dezvoltarea în sensul în care aceasta răspunde nevoilor tuturor cetățenilor, într-o societate incluzivă. Este important ca odată cu creșterea economică să luăm și măsurile necesare pentru dezvoltarea societății noastre, aşa cum sunt creșterea numărului angajaților și creşterea puterii de cumpărare a celor care muncesc. În mod obligatoriu, dezvoltarea societăţii trebuie să cuprindă şi măsuri pentru gestionarea crizei demografice cu care se confruntă România, de stimulare a natalității, de sprijinire a familiilor tinere aflate la început de drum și de a găsi mijloacele cele mai bune pentru a-i stimula pe oamenii bine pregătiţi profesional să rămână în ţară.

România se află astăzi pe un trend favorabil, pe baza căruia putem construi mai mult, ca să întărim avantajele competitive faţă de alte economii din Uniunea Europeană, iar pentru asta avem nevoie, în primul rând, de profesionalism și competență din partea factorilor de decizie și, în al doilea rând, de dialog, colaborare și, în mod ideal, de coeziune în ce privește proiectele importante pentru noi atât la nivel instituțional, cât și la nivelul societății.

Referitor la alegerile care urmează, îmi doresc să avem cu toţii înţelepciune şi responsabilitate, o implicare activă a cetăţenilor atât înainte de scrutine, cât şi în timpul acestora, iar în urma campaniilor și dezbaterilor să alegem oameni competenţi, care să reprezinte în mod real interesele cetăţenilor, cu proiecte care răspund provocărilor din prezent, şi să ne ferim de cei care încearcă să ne divizeze sădind doar conflict. De aceea, cred că 2016 va fi pentru toți anul în care trebuie să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și să răspundem uniți în fața provocărilor care se arată!”, încheie Birchall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *