Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Alegerile din R. Moldova, sub lupa lui Eugen Tomac: Votul ne scoate în față un lucru extrem de clar!

psnews.ro

Președintele PMP, Eugen Tomac, a fost invitat recent la ediția video ”Puterea Știrilor”. Printre altele, Tomac a vorbit și despre alegerile din Republica Moldova, care, din punctul său de vedere au fost influențate și de implicarea Rusiei.

”Ultimele alegeri ne scot în față un lucru extrem de clar și anume că Federația Rusă acționează prin metode specifice a statelor totalitare pentru a ține populația captivă și manipulată. Faptul însă că Putin s-a implicat direct în susținerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, acest partid a luat doar 30%,  arată că nici instrumentele pe care le utilizează Federația Rusă nu mai sunt cele mai influente. Scena este puternic divizată, pentru că avem un partid la putere care nici el nu a reușit să câștige alegerile, a ieșit pe locul trei, toate instrumentele nedemocratice și flagrante în ceea ce privește legislația electorală, pe care le-a creat în Republica Moldova în ultimul an, totuși n-a reușit să își conserve puterea și avem o coaliție de partide pro-europene, care la rândul lor au convins doar 26 % dintre cetățeni să le acorde votul, desi această coaliție a fost ținta atât pro-rușilor, cât și a celor care vor să-și conserve puterea pentru ei la Chișinău, mă refer aici la Partidul Democrat al lui Plahotniuc ”, a  afirmat parlamentarul.

" "

De altfel, Eugen Tomac a dezvăluit că cetățenii din Republica Moldova, care nu au avut un pașaport valabil în propria țară, nu au avut dreptul de vot.

Guvernul de la Chișinău a luat decizia de a le interzice tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care se află peste hotare, să voteze dacă nu au un pașaport valabil în Republica Moldva.  Se știe foarte bine că cei care dețin cetățenie română în Republica Moldova și muncesc în Uniunea Europeană, n-au plecat cu pașaportul Republicii Moldova, au plecat cu pașaportul României, acești oameni nu au putut participa la alegerile din Republica Moldova, pentru că i s-a îngrădit acest drept. În mod sigur și rezultatul politic ar fi fost cu totul altul, dar aici sunt chestiuni care au ținut de strategiile politice interne”, a mai spus deputatul.

Pe de altă parte, Eugen Tomac a precizat pentru români că este esențială conștientizarea faptului că noi putem influența evoluția Republicii Moldova.

Pentru România este important să conștientizăm un lucru esential: În Republica Moldova lucrurile nu se vor schimba peste noapte. Noi avem și resurse politice și resurse de altă natură prin care putem influența evoluția Republicii Moldova. Doar ne trebuie un pic mai  mult curaj”, a mai spus invitatul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *