Skip to content
Alegeri Alegeri Europarlamentare 2019

Alegerile europarlamentare bat la ușă: PNL, pregătiri intense pentru a obține votul cetățenilor

Dacă în 2018 luptele politice au fost eclipsate de evenimentele din Justiție sau de proteste și de violentele jandarmilor, în 2019, confruntarile politice sunt unele deosebit de importante.

Concret: pe plan extern, cel mai important eveniment pentru Romania va fi reprezentat de alegerile europarlamentare din luna mai, si sa nu uitam nici ca țara noastră deține președinția UE în primele șase luni ale anului.

Astfel, cu alegerile europarlamentare care bat la usă, Ludovic Orban, președintele celui mai mare partid de opoziție din România nu pierde timp și scoate artileria grea, întâlniri la cel mai înalt nivel cu personalităţi de top din Europa, Angela Merkel, Sebastian Kurz, Joseph Daul, Manfred Weber, premieri, comisari europeni şi congresmani americani, așa cum puteți vedea și în imaginile prezentate mai jos:

 

 

 

 

 

 

 

De altfel, așa cum însuși Ludovic Orban preciza recent într-o postare pe pagina sa de Facebook, întâlnirile pe care acesta le-a avut de-a lungul timpului cu diverse voci grele ale Europei și nu numai, este dovada vie a faptului că Partidul Naţional Liberal este singurul partid din Romania care se bucura de respect si deschidere la nivelul Uniunii Europene si are capacitatea de a influenta decizii in favoarea Romaniei.

Redacția PSnews.ro a luat legătura și cu purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pentru a afla care va fi strategia pe care PNL s-a decis să o adopte la alegerile europarlamentare de anul acesta.

Concret, întrebat ce întâlniri va mai avea PNL în 2019 Ionel Dancă a subliniat că liberalii vor mai avea întruniri importante cu șefii de stat și de Guvern care fac parte din PPE, iar astfel se va milita pentru interesele României în contextul apartenenței la UE și a președinției pe care țara noastră o deține la Consiliul Uniunii Europene.

Mai mult, Ionel Dancă a atras atenția că PNL este singurul partid care reprezintă partener de dialog la nivel european.

„Noi avem în martie comitetul regiunilor unde vor veni lideri importanți din familia PPE. Va mai fi de altfel și Summitul de la Sibiu unde iarăși vor veni șefi de stat și de Guvern din UE și va fi întrunirea informală a celor ce fac parte din PPE. Sunt mai multe chestiuni unde vom încerca să influențăm și să milităm pentru interesele României în UE cu ocazia președinției Consiliului Uniunii Europene, de la intrarea în Schengen până la nivelul subvențiilor pentru fermieri, respectarea recomandărilor MCV, statutul României pe piața europeană.

De fapt, PNL este singurul partener de dialog la nivel european. PSD este paria la nivel european, ALDE este amenințat cu excluderea din familia politică a Liberalilor și Democraților Europeni. PNL este un partid care poate influența deciziile la nivel european prin apartenența la PPE”, a declarat Ionel Dancă în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *