Skip to content
Puterea Știrilor Video

Alegerile locale, sub amenințarea pandemiei. Daniel Fenechiu (PNL): Dacă păstrezi distanța fizică, se poate organiza votul

Inquam Photos / Cornel Putan

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, liberalul Daniel Fenechiu a vorbit despre posibilitatea organizării alegerilor locale în data de 27 septembrie, în contextual exploziei de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României

Eu sincer cred că trebuie organizate alegerile. PSD-iștii nu înțeleg că viața noastră s-a schimbat odată cu coronavirusul. S-a schimbat pe termen lung. Multă vreme va trebui să fim prudenți și vom concubina cu coronavirusul. Această relație de concubinaj trebuie ținută după niște reguli. Nimeni nu își dorește să vii cu o stare de urgență pe care să o ții cât? O ții o lună, două, trei, după 3 luni trebuie să o ridici. Deci soluția nu este să ții românii închiși în casă, nimeni nu își dorește lucrul acesta. Românul trebuie să conștientizeze că trebuie să păstreze distanța fizică, să conștientizeze că trebuie să respecte regulile de igienă și să poarte mască. Adică să limiteze propagarea virusului și contaminarea.

Zilele trecute am adoptat la nivelul Senatului proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale. O prostie imensă! Pentru prima dată am stabilit data alegerilor de către Parlament și nu de către Guvern cum scrie în Codul Administrativ. Suntem în situația în care dacă apare o problemă, ca să nu ținem alegerile pe 27 trebuie să întrunim Parlamentul, când era foarte simplu să fie cum a fost. Deci a fost o insistență cu iz politic a celor de la PSD, ALDE, UDMR, pentru a arăta că ei pot stabili cum stau regulile, și nu guvernul Orban. Dacă păstrezi distanța fizică, se poate organiza votul”, a spus Daniel Fenechiu la Puterea Știrilor.

Comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă a UDMR privind data alegerilor locale din această toamnă, document care urmează să fie înaintat plenului pentru dezbatere și vot final în calitate de primă Cameră sesizată. Astfel, potrivit raportului, data alegerilor locale din acest an a fost stabilită pentru ziua de 27 septembrie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *