AlegeriSUA2024/”Vom continua să luptăm!”, afirmă prima doamnă a SUA după dezbaterea ratată a lui Joe Biden

Flag SUA
Sursa foto: Pixabay

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a promis că nu va permite ca o dezbatere să fie definitorie pentru cariera politică a soţului ei în vârstă de 81 de ani, preşedintele democrat Joe Biden, şi a asigurat că va continua să „lupte” pentru candidatura acestuia în vederea câştigării unui nou mandat de preşedinte al SUA, declaraţii consemnate într-un interviu pe care ea l-a acordat revistei Vogue, preluată luni de agenţia EFE.

Jill Biden, care apare pe coperta ediţiei din iulie a acestei reviste, a acordat interviul duminică la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, unde familia Biden s-a reunit în weekend.

Liderul democrat de la Casa Albă şi-a văzut candidatura slăbită după dezbaterea electorală de joi cu rivalul său republican, fostul preşedinte Donald Trump. Actualul preşedinte a părut în dezbatere nesigur, adesea ezitant şi incoerent, fără a fi capabil să ducă vreo frază până la capăt.

După dezbatere, voci din Partidul Democrat au sugerat că ar fi bine ca el să se retragă din cursa electorală pentru alegerile din noiembrie. Joe Biden a asigurat însă a doua zi că nu are nicio intenţie să renunţe la candidatura pentru al doilea mandat. Acest subiect pare să fi fost abordat şi la întâlnirea cu familia din weekend.

„Nu vom permite ca aceste 90 de minute (de dezbatere) să definească cei patru ani în care a fost preşedinte. Vom continua să luptăm!”, a asigurat soţia sa, Jill Biden, în interviul pentru revista Vogue.

După aproape o jumătate de viaţă alături de Joe Biden, ea este confidenta lui, ancora sa şi cea care l-a încurajat cel mai mult în ultimele zile să-şi continue campania pentru realegere. El „va face mereu ce este cel mai bine pentru ţară”, a pledat ea din nou în favoarea soţului său în acest interviu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: