Aleksei Navalnîi ar fi fost ucis ca să nu fie dat la schimb, acuză apropiații săi: „Putin nu a putut accepta asta”

Sursă foto: Facebook/ Vasile Bănescu

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi era pe punctul de a fi eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, susține Maria Pevcikh, președinta Fundației Anticorupție creată de acesta. Pevcikh arată că a primit confirmarea că negocierile pentru acest schimb se aflau în etapa finală în seara zilei de 15 februarie, explicând că Navalnîi a fost ucis la o zi după, pentru că Putin nu a putut suporta gândul că acesta ar putea să fie liber, transmite Reuters.

Într-un videoclip pe YouTube, Pevcikh a declarat că discuțiile privind schimbul lui Navalnîi și a altor doi cetățeni americani, ale căror nume nu au fost date publicității, pentru Vadim Krasikov, un asasin plătit al serviciului de securitate rus, FSB, aflat în închisoare în Germania, se aflau în faza finală în momentul morții sale.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit într-o colonie penală din Siberia la 16 februarie. Kremlinul a negat că Rusia ar fi avut vreo implicare în moartea sa, însă Pevcikh susține că Putin ar fi ordonat uciderea sa. Certificatul de deces al lui Navalnîi indică, însă, că acesta a murit din cauze naturale.

Pevcikh nu a vorbit despre identitatea celor doi cetățeni americani care ar fi participat la schimb alături de Navalnîi, însă de-a lungul timpului SUA au reiterat că încearcă să îi elibereze pe Evan Gershkovich, un corespondent al Wall Street Journal, și pe Paul Whelan, un fost pușcaș marin american.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: