Skip to content
Sănătate

ALERTĂ: 85 de copii din Bucureşti, confirmaţi cu gripă

libertatea

Un număr de 85 de copii din Bucureşti, în special din grădiniţe, au fost confirmaţi cu gripă în ultimele zile, cazurile fiind înregistrate la şase unităţi de învăţământ preşcolar.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) spun că, de luni, se va vedea câte cazuri vor mai fi semnalate, urmând a se lua o decizie în privinţa suspendării cursurilor. La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă că INSP va prezenta, marţi, o situaţie a căzurilor din gripă la nivel naţional, astfel încât să se poată lua deciziile care se impun.

Sunt unităţi de învăţământ, în principal grădiniţe care au raportat la o grupă un număr mai mare de trei cazuri de gripă. Pentru asta unităţile de învăţământ au raportat şi către Direcţia de Sănătate Publică aceste informaţii, nu doar către noi care am centralizat şi am oferit acest număr de 85 de cazuri de gripă pe întreg municipiul”, a declarat, joi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Maria Manea, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Ea a spus că, având în vedere că sunt câteva zile fără cursuri, se aşteaptă, de luni încolo, pentru a se vedea câte cazuri mai sunt raportate, pentru a se lua decizia ulterior care grupe de la grădiniţe îşi vor suspenda activitatea.

Potrivit sursei citate, şase grădiniţe au raportat astfel de cazuri, iar DSP poate decide cât timp se suspendă cursurile.

De asemenea, dacă într-o unitate de învăţământ absenteismul cauzat de gripă este de 20 la sută se poate lua decizia suspendării cursurilor întregii şcoli, dar nu mai mult de cinci zile.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, tot la Digi 24, că a cerut Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) să comunice marţi situaţia gripei la nivel naţional, astfel încât să poată fi luate măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *