Skip to content
Politică

Alertă antitero pe aeroport: un om al ISIS, prins cu explozibili

worldatlas.com

A fost alertă antiteroristă pe unul dintre cele mai cunoscute aeroporturi din lume: un om al organizației teroriste Statul Islamic (ISIS) a fost prins cu explozibili asupra lui.

Un australian şi-a trimis fratele pe aeroportul din Sydney pentru a se îmbarca într-un avion având asupra lui un dispozitiv exploziv improvizat, asamblat după indicaţiile unui comandant al reţelei teroriste Stat Islamic, a anunţat vineri poliţia australiană, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

Luni, patru bărbaţi au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurate în oraşul australian Sydney, existând suspiciuni că aceştia au încercat să fabrice un dispozitiv exploziv pentru a comite un atentat la bordul unui avion de pasageri care urma să se deplaseze pe ruta Sydney-Dubai.

Bomba era deghizată sub forma unui tocător de carne din comerţ şi se afla în bagajul unuia dintre bărbaţi. El nu a reuşit să treacă de zona de securitate, dar fratele acestuia s-a îmbarcat într-un avion şi nu a mai revenit în Australia.

Cei doi bărbaţi puşi sub acuzare, în vârstă de 32 şi 49 de ani, au plănuit şi un alt atac terorist, potrivit poliţiştilor. Ei au încercat să construiască un dispozitiv improvizat de dispersie chimică, pentru a elibera „hidrogen sulfurat foarte toxic” într-un spaţiu aglomerat, posibil în transportul public australian. Serviciile de informaţii au dejucat acest scenariu înainte ca dispozitivul să fie funcţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *