Skip to content
Politică

VIDEO – Alertă în București! Jandarmeria din provincie ia cu asalt Capitala

Euforia care a cuprins România odată cu ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale este greu de exprimat în cuvinte. Împărțiți în două tabere, pro-Ponta și pro-Iohannis (sau mai degrabă anti-Ponta), românii așteaptă cu sufletul la gură rezultatul final al scrutinului. Totuși, alegătorii reprezentantului ACL se mobilizează și în această seară se anunță proteste în mai multe zone din București, dar și în marile orașe din țară.

Simpatizanții lui Iohannis s-au mobilizat în cursul zilei de duminică în special pe mediile de socializare online și susțin că tabăra care-l reprezintă pe Victor Ponta încearcă fraudarea alegerilor prin mai multe mijloace. În afara obstrucționismului pe care-l invocă față de votul românilor din diaspora, alegătorii pro-Iohannis susțin că în provincie s-a apelat masiv la turismul electoral, pe internet circulând fel de fel de asa-zise dovezi. Tocmai de aceea, aceștia s-au organizat și, cel puțin în București, vizează trei obiective pentru proteste: piața Universității, sediul Guvernului și sediul Ministerului de Externe.

În acest sens, autoritățile s-au repliat și, în ultimele două ore, mai multe șiruri de dube ale Jandarmeriei au fost văzute venind înspre București, numărul acestora fiind de peste 50. Este un semn clar că autoritățile se așteaptă la ieșiri masive ale oamenilor în stradă, lucru care deja a început să se întâmple în zonele mai sus amintite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *