Skip to content
Politică

Alertă cu bombă în Barcelona

inc.com

La cerea Mossos d’Esquadra, poliţia din provincia spaniolă Catalonia, circulaţia trenurilor de mare viteză AVE a fost întreruptă miercuri dimineaţa în gara Barcelona Sants.  A fost activat dispozitivul TEDAX, echipă însărcinată cu dezactivarea dispozitivelor explozive, relatează publicaţia La Vanguardia.

Facem verificări pe liniile de tren de mare viteză în gara Sants, respectând protocoale de securitate”, a informat poliţia autonomă catalană pe Twitter. Administratorul Infrastructurii Feroviare Adif şi societatea naţională de exploatare a căilor ferate spaniole Renfe, care operează reţeaua de trenuri de mare viteză AVE, au informat la rândul lor întreruperea serviciilor din motive care nu ţin de ele, începând cu ora locală 08:21, conform Antena3.ro.

Potrivit La Vanguardia, care citează persoane aflate în trenuri şi care au postat mesaje pe reţelele sociale, poliţia efectua controale ale bagajelor tuturor pasagerilor. În plus, au fost evacuate două trenuri staţionate pe liniile 3 şi 4 în gara Sants, au anunţat Mossos.

Circulaţia trenurilor a fost reluată începând cu ora locală 9:00, a informat Adif, însă Mossos au continuat operaţiunile.

Poliţia catalană a primit un avertisment din partea serviciilor de securitate ale Adif cu privire la posibila existenţă a unui dispozitiv exploziv într-un bagaj. Potrivit Ser Catalunya, agenţii de securitate ar fi detectat o grenadă de mână.

Am primit o notificare în jurul orei 8:00. Cu ajutorul unui scaner, securitatea Adif a detectat un obiect având forma unui posibil dispozitiv exploziv în interiorul unei genţi. Continuăm să facem verificări”, a scris poliţia catalană pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *