Skip to content
Societate

UPDATE Alertă cu bombă la un avion care urma să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă. Traficul aerian nu a fost perturbat. Alerta a fost falsă

romanialibera.ro
UPDATE, ORA 09.54

Ameninţarea cu bombă înregistrată vineri dimineaţa pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost falsă, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Verificările efectuate de instituţiile abilitate ale statului s-au încheiat şi s-a constatat că ameninţarea cu bombă a fost falsă. Pasagerii urmează a fi îmbarcaţi, iar aeronava Lufthansa, cu destinaţia Munchen, va decola în cel mai scurt timp”, spun reprezentanţii CNAB, conform agerpres.ro.

UPDATE, ORA 09.27

La aeroport s-a constituit o celulă de criză, conform procedurilor specifice în vigoare.

Zborul LH 1655 cu destinaţia Munchen era programat la ora 6:00 şi avea la bord 130 de pasageri.

„Aeronava a fost parcată la o poziţie izolată în vederea derulării, de către instituţiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenţie în cazul unei ameninţări cu bombă, acestea fiind încă în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi s-a procedat la verificările care se impun în aceste situaţii, în prezent aceştia fiind grupaţi în zona de îmbarcare a terminalului”, menţionează CNAB.

Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti se derulează în condiţii normale şi nu se înregistrează perturbări, anunță agerpres.ro.

UPDATE, ORA 08.28

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul Poliţie Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că,un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti va exploda. S-a instituit o celulă de criză formată din specialişti din cadrul Serviciului Român de Informatii şi poliţiştii de la Transporturi Aeriene şi Frontieră”, anunţă IGPR.

————————————————————————————————————————————–

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ofițerii SRI intervin pe o pistă a aeroportului Henri Coandă din Otopeni.

Din primele informații se pare că pasagerii unei curse a companiei Lufthansa au fost deja coborâți din aeronavă iar trupele antitero verifică bagajele călătorilor.

Potrivit surselor Antena 3 ar fi vorba despre o alertă cu bombă la cursa București-Munchen.

Aeronavă ar fi trebuit să decoleze la ora 6:00 în această dimineață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *