Skip to content
Politică

Alertă cu bombă la bordul unui avion Germanwings

Un zbor Germanwings între Köln și Milano a fost perturbat duminică de o alertă cu bombă, a anunțat compania aeriană germană, la aproape trei săptămâni de la prăbușirea unuia dintre avioanele sale în Alpii francezi, informează AFP, potrivit agerpres.

Alerta cu bombă „a venit de la poliția” germană, a explicat Germanwings, filiala low-cost a gigantului Lufthansa, într-un comunicat.

Cei 126 de pasageri și membri ai echipajului fuseseră deja îmbarcați pe aeroportul Köln/Bonn (vestul Germaniei), când s-a ordonat evacuarea avionului, un Airbus A320 care se pregătea pentru decolare.

Aparatul a fost apoi cercetat de echipe anti-exploziv și câinii lor, a declarat Germanwings. La 19.09 GMT, încă nu se știa dacă a fost sau nu găsită o bombă.

Pasagerii au fost transferați într-un alt aparat. Zborul, care urma să decoleze spre Milano (nordul Italiei) la 18.20 ora locală (16.20 GMT), a fost amânat până la 20.30 (18.30 GMT), potrivit agenției de presă germane DPA.

Incidentul intervine în timp ce Germanwings trebuie să gestioneze urmările prăbușirii unuia dintre aparatele sale A320 în Alpii francezi, care a costat viața a 150 de persoane. Copilotul avionului este suspectat că a provocat voluntar catastrofa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *