Skip to content
Europa

Alertă cu bombă la Gara de Nord din Paris. Haos în circulaţia trenurilor

Twitter

Trafcul feroviar a fost întrerupt în Gara de Nord din Paris, în urma unei alerte cu bombă, iar evacuarea gării era în curs, a anunţat miercuri Societatea Naţională framceză de Căi Ferate (SNCF), relatează AFP.

Forţe de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord în urma unei alerte cu bombă. Trafcul la plecare şi la sosire în această gară a fost întrerupt”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter TER Hauts-de-France, care precizează că alte informaţii urmează să fie comunicate ”odată cu evoluţia situaţiei”.

Potrivit sursei citate de News.ro, sunt vizate atât linii importante, cât şi linii TER. Un bagaj era abandonat în partea subterană a gării, iar SNCF a lansat altă alertă cu privire la liniile importante. SNCF anunţă că nu poate estima, pentru moment, ora la care traficu feroviar urmează să fie reluat.

Alerta cu bombă la Gara de Nord, în arondismentul zece, a fost lansată către ora locală 15.45 (16.45, ora României). Forţe din cadrul poliţiei se aflau la faţa locului, dar şi Laboratorul Central al Prefecturii de Poliţie dn Paris (LCPP), un organism de luptă împotriva riscului reprezentat de substanţe explozive, chimice şi incendii.

Liniile RER B şi D erau deosebit de perturbate, iar trenuri la Lyon s-au format în Gare de Lyon. Unele trenuri urmau să pornească spre ora locală 18.00 (19.00, ora României), au anunţat pe Twitter liniile RER B şi D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *