Alertă de călătorie pentru Egipt – Românii, sfătuiţi să evite anumite zone, unde sunt posibile atentate teroriste

Sursa foto: mae.ro/captura

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă imperativ cetăţenilor români să evite deplasările în zona de nord a Peninsulei Sinai (afectată periodic de comiterea de atentate teroriste), zona de vest a R.A. Egipt situată în proximitatea frontierei cu Libia şi zona de frontieră cu Republica Sudan.

”În contextul extinderii măsurilor de securitate şi control instituite de autorităţile egiptene, MAE recomandă cetăţenilor români să manifeste o atitudine cooperantă cu reprezentanţii acestora, dacă se impune, precum şi o atenţie sporită în vederea evitării zonelor / obiectivelor de interes public aglomerate sau unde se pot forma aglomerări spontane cetăţeneşti”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Totodată, se recomandă cetăţenilor români să îşi înregistreze prezenţa pe teritoriul R. A. Egipt, atât celor care doresc să locuiască pentru o perioadă mai lungă de timp, cât şi turiştilor, prin intermediul tour-operatorului român care este responsabil de desfăşurarea sejurului.

Potrivit MAE, în Guvernoratul Sinaiul de Nord, restricţia de circulaţie este impusă în intervalul orar 23:00 – 06:00, cu excepţia oraşelor Al-Arish şi Sheikh Zuweid şi a zonelor limitrofe, unde restricţiile de circulaţie sunt impuse în intervalul orar 19:00 – 06:00.

”În ultima perioadă, în zona localităţii Al-Arish au avut loc, din nou, activităţi derulate de grupările extremiste, context în care au fost înregistrate atentate teroriste, soldate cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti. Punctul de trecere frontieră Rafah cu Fâşia Gaza este deschis pentru o perioadă nedeterminată”, a mai transmis MAE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: