Alertă de inundații în şapte județe din țară. În nordul ţării, apele au făcut deja ravagii

Sursă foto: ISU Bistrița-Năsăud
Sursă foto: ISU Bistrița-Năsăud

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din două judeţe şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din cinci judeţe.

Hidrologii arată că până duminică la ora 24.00, se pot înregistra creşteri importante de debite şi niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj și Alba.

Un cod galben de inundații a fost emis pentru râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj și Alba.

De asemenea, hidrologii au emis și un cod portocaliu, valabil până duminică, ora 16.00, pe râuri din Satu Mare și Maramureş.

Bazinele hidrografice vizate sunt Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru și Mureş.

Și în județul Bistrița-Năsăud vremea rea a făcut ravagii. Noaptea trecută, cel puțin 15 gospodării din localitatea Măgura Ilvei au rămas izolate și mai multe drumuri au fost acoperite de ape, după ce râul Ilva a ieșit din matcă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: