Skip to content
Politică

Alertă de mediu: începe măcelul urșilor! Ce spune ministrul

OrphanedWildlife.org

O alertă de mediu a apărut recent în presă: începe măcelul urșilor! Vedeți mai jos ce spune ministrul ALDE de resort, Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a afirmat vineri că va emite un ordin care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, motivând că în ultima perioada urşii au devenit un pericol real pentru populaţie. Ea a adăugat că decizia sa este fermă, chiar dacă se aşteaptă la proteste de stradă din partea celor care militează pentru protecţia animalelor, scrie Banatulazi.ro.

„În perioada anterioară mandatului meu, când ar fi trebuit să fie emis un ordin de ministru care să reglementeze această situaţie, nu numai că nu s-a făcut, ci au fost puse bariere, tocmai că, în cazul de astăzi ne aflăm în nişte situaţii inedite în care ursul atacă gospodăriile omului, atacă omul şi de multe ori ne trezim că deschidem televizorul şi vedem că o anumită persoană este chiar ajunsă în situaţia de urgenţă la UPU. La lucrul acesta nu putem să stăm impasibili. Numărul carnivorelor mari, urşi respectiv, în România, depăşeşte 7.000 de capete şi atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autorităţile locale care au probleme cu aceste carnivore mari”, a explicat Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu a mai spus că judeţele care se confruntă cu această problemă sunt Covasna, Harghita şi Mureş.

Ministrul Mediului a adăugat că şi-a asumat emiterea unui ordin de ministru, indiferent dacă vor fi proteste.

„Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii, da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţă cetățeanului. Indiferent de ce se spune, eu va spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cota de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţă la semnarea acestui ordin de ministru. Am sprijinul inclusiv al Academiei Române (…), am toate avizele date de către toate celelalte autorități implicate, inclusiv susţinerea tuturor autorităţilor locale”, a zis guvernantul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *