Alertă de mpox: Producătorul singurului vaccin cere UE să-i extindă licența pentru copii

Sursa foto: X

Bavarian Nordic, producătorul singurului vaccin împotriva mpox (variola maimuței), cere UE să-i extindă licența de vaccinare în Europa pentru a include adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, deoarece o versiune mai mortală a virusului se răspândește rapid mai ales în rândul copiilor din Africa. Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat vineri că se aşteaptă ca mai mulţi oameni să pătrundă în Europa cu noua variantă de mpox și recomandă avize de călătorie.

Producătorul de medicamente danez a transmis Agenției Europene pentru Medicamente mai multe date pentru a-și susține extinderea licenței pentru Imvanex, a anunțat acesta vineri într-un comunicat, conform Politico.

Argumentul provine din rezultatele timpurii ale unui studiu sponsorizat de SUA pe 315 adolescenți și 211 adulți care arată că răspunsul imun și efectele secundare sunt similare între cele două grupe de vârstă, la două doze standard.

Vaccinul are deja o licență de urgență pentru a proteja adolescenții din SUA.

Miercuri, Organizația Mondială a Sănătății a declarat o urgență sanitară globală care vizează virusul mpox ce se răspândește rapid în Republica Democrată Congo (RDC) și în țările învecinate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: