Skip to content
Politică

Alertă de securitate naţională! O periculoasă organizaţie teroristă a ajuns în România. Ce atitudine a luat SRI

Alertă de securitate naţională! O periculoasă organizaţie teroristă a ajuns în România, a anunţat, vineri, Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Astfel, doi cetăţeni tunisieni bănuiţi de legături cu organizaţia islamistă fundamentalistă Statul Islamic au fost declaraţi indezirabili pe 10 ani, “pentru raţiuni de securitate naţională”, printr-o sentinţă dată joi de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), a anunţat vineri SRI, într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

“Măsurile investigative derulate de SRI în planul realizării securităţii naţionale au condus la identificarea celor doi cetăţeni străini cu activităţi pe linia propagandei cu caracter extremist în favoarea organizației teroriste Daesh / Statul Islamic. De asemenea, aceştia au acţionat în vederea coagulării şi radicalizării unui grup de persoane adepte ale entităţii teroriste menţionate”, punctează Serviciul.

Ca urmare a sentinţei CAB, cei doi tunisieni au fost luați în custodie publică, de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

“SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri și amenințări de natură teroristă, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, precum și cu partenerii externi”, conchide SRI.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Sava, a declarat, vineri, la B1 TV, că tunisienii vor fi expulzaţi de pe teritoriul României.

“Serviciul Român de Informaţii (…) îi avea în vedere începând cu anul 2014. Cei doi cetăţeni tunisieni se aflau în România în calitate de studenţi”, a spus Sava, precizând că aceştia au fost luaţi în colimator “ca urmare a implicării în activităţi care constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale”.

Totodată, tunisienii au desfăşurat “activităţi de propagandă extremistă, au acţionat asupra mai multor cetăţeni de aceeaşi religie, în vederea radicalizării pe linia ideologiei organizaţiei teroriste”, a punctat oficialul SRI.

“Au încercat să coaguleze un grup de adepţi ai acestei organizaţii teroriste. Cei doi cetăţeni tunisieni au fost luaţi în custodie, în vederea expulzării”, a conchis Sorin Sava.

1 comentariu la “Alertă de securitate naţională! O periculoasă organizaţie teroristă a ajuns în România. Ce atitudine a luat SRI

  1. Ce atitudine sa ia SRI-ul ? Pai eu zic ca… a inceput sa le asculte telefoanele. :)))) Si mai cred ca din greseala sau inertie i le-au dus mai intai lui Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *