Alertă de temperaturi glaciale. Țara care se pregătește de un îngheț total

Sursa foto: Unsplash

China a emis sâmbătă o alertă de temperaturi glaciale, avertizând că mercurul ar putea coborî în termometre până la valori minime record în unele regiuni, la o zi după ce liderul țării a cerut „eforturi totale” pentru a răspunde la situaţiile de urgenţă.

Frigul năprasnic s-a instalat la puţin timp după prima ninsoare consistentă care a căzut în această iarnă la Beijing, unde sistemul de transport public a suferit întârzieri, cursele aeriene au fost anulate, iar şinele alunecoase au provocat joi seară o coliziune la metrou care a cauzat rănirea a peste o sută de persoane.

Autorităţile meteorologice ale ţării au emis sâmbătă dimineaţă o avertizare de temperaturi scăzute, prognozând un val de frig în „cea mai mare parte” a Chinei, care va dura până marţi, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit agenţiei naţionale de presă China Nouă, care citează autorităţile de la Beijing, „în unele regiuni din nordul Chinei şi de-a lungul Fluviului Galben şi a râului Huai, temperaturile ar putea să se apropie sau să depăşească nivelurile record pentru această perioadă a anului”.

Sfidând vremea deja geroasă, turiştii din Beijing au înfruntat vineri vântul muşcător pe Marele Zid, aflat în munţii care înconjoară oraşul şi care a fost acoperit de un strat subţire de zăpadă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: